Productdetails

Wanneer laptop, smart-tv en gameconsole gelijktijdig worden gebruikt, dan moet het thuisnetwerk topprestaties leveren. Met de devolo GigaGate is er nu eindelijk een WiFi Bridge, welke een stressvrije multimedia-ervaring garandeert bij een constant hoge overdrachtsnelheid.De devolo GigaGate brengt de kracht van uw internet precies daar waar u deze wilt gebruiken. Met een enorme overdrachtscapaciteit van maximaal 2 Gbit/s realiseert de WiFi Bridge een nauwkeurige WiFi-verbinding, welke uw internet met constante hoge snelheid naar uw apparaten brengt.

devolo GigaGate is ideaal voor de volgende toepassingen

Gaming

Voor aansluiting van High-Perfomance-apparaten biedt de GigaGate een Highspeed Gigabit poort, uw overige bekabelde multimedia-apparaten sluit u aan via vier Fast Ethernet poorten.

Streamen

Veeleisende gebruikers verkrijgen zo de ideale oplossing voor het gelijktijdige gebruik van gameconsole, smart-tv, pc en mobiele apparaten maar ook van NAS, cloud, server en nog veel meer.

Surfen

Tevens worden draagbare apparaten zoals smartphone, tablet e.d. via een extra WiFi Access Point voorzien van een internetsignaal met groot bereik.

Video: devolo GigaGate - Optimaal internet, waar u maar wilt

De devolo GigaGate zorgt ervoor dat uw internetverbinding overal even sterk is. De GigaGate bestaat uit de BASE die in verbinding staat met de router, en de SATELLITE. Het apparaat verbindt de router via de 5 GHz-frequentieband op eenvoudige wijze met het mediacentrum thuis. De overdrachtssnelheid van 2 Gbit/s zorgt voor een ongekende multimedia-ervaring. Onder andere de gameconsole, smart-tv en pc zijn via vijf mediapoorten aan te sluiten. Het wifi-toegangspunt biedt een optimale internetverbinding voor smartphone, tablet en laptop.

De voordelen op een rij

De beste WiFi-ontvangst – altijd daar, waar u het wilt!

Wanneer de eigen woonkamer steeds meer een multimediahoek wordt, nemen ook de eisen ten aanzien van het thuisnetwerk toe. Voor het storingsvrije streamen, surfen en online gamen, is het WiFi-signaal vaak niet voldoende. Ook de router staat in de meeste huishoudens op een ongunstige plek, zodat een directe verbinding met alle apparaten slechts zelden realiseerbaar is.

Daarom is het tijd voor een technische innovatie: de devolo GigaGate. Dankzij de nieuwste 4x4 Quantenna technologie kunt u direct beschikken over een krachtige point-to-point verbinding, welke uw router gericht met alle apparaten verbindt, die de maximale krachtvan uw thuisnetwerk nodig hebben. 

Supersnelle WiFi-Bridge

 • 2 Gbit/s high-speed WiFi-Bridge voor een supersnelle internetverbinding in het thuisnetwerk
 • Snelle WiFi overal in huis dankzij het extra wifi access point
 • Geschikt voor alle routers, settopboxen en media-receivers

Vijf LAN-aansluitingen

 • Vijf LAN-aansluitingen: 1x supersnelle gigabitpoort voor aansluiting van veeleisende apparaten en 4x Fast Ethernet-poorten  voor een LAN-aansluiting van andere media-apparaten
 • Ideaal voor simultaan gebruik van gameconsole, smart-tv, pc, tablet, smartphone, NAS, cloud etc.
 • Een uitgebreidere wifi-dekking: veeleisende clients worden uit het eigen wifi-netwerk geweerd

Plaatsen – Aansluiten – Ervaren

Voor nog meer multimediagenot kan de WiFi Bridge worden uitgebreid tot een compleet thuisnetwerk met maximaal acht Satellites.
De installatie is kinderlijk eenvoudig: gewoon plaatsen, aansluiten en direct van uw nieuwe Highspeed-internet genieten.
De Satellite plaatst u in de buurt van uw apparaten en geniet zo van een optimale multimedia-belevenis.
 

De devolo GigaGate is compatibel met alle routers, settopboxen en media-receivers.
Dankzij de geïntegreerde AES-beveiliging is het netwerk tevens optimaal tegen toegang door derden beveiligd.


Ongeacht of u nu een enthousiaste gamer bent of voor uw gezin een storingsvrij multimediagenot mogelijk wilt maken: dankzij het grote WiFi-zendbereik van 300 meter zijn ook dataverbindingen van woning naar woning, naar het tuinhuis of de garage mogelijk. 

devolo GigaGate: Optimaal internet, waar u maar wilt.

Voor de devolo GigaGate worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smartphone
 • Tablet
 • Smart-tv
 • Laptop

Leveringsomvang

Uitbreidingsadapter
 • 1x devolo GigaGate SATELLITE
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x Ethernetkabel
 • 1x Stroomkabel

Starter Kit
 • 1x devolo GigaGate BASE
 • 1x devolo GigaGate SATELLITE
 • 1x Installatiehandleiding
 • 2x Ethernetkabel
 • 2x Stroomkabel

Network Kit
 • 1x devolo GigaGate BASE
 • 2x devolo GigaGate SATELLITE
 • 1x Installatiehandleiding
 • 3x Ethernetkabel
 • 3x Stroomkabel

Support / FAQ

Hoe kan ik de WiFi Repeater / WiFi Repeater+ ac / Gigagate resetten ?

Voor een reset drukt u langer dan 10 seconden met b.v. een paperclip in het kleine ronde gaatje naast de LAN-uitgang van het toestel. Hiervoor moet de stekker van het toestel minstens een minuut in het stopcontact hebben gezeten.

Het toestel zal nu gedurende ca. één minuut herstarten en zal dan in de afleveringstoestand zijn.

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Biedt het product de repeater-functie?

De dLAN® WiFi/Wireless+ producten vormen een volwaardig WiFi-Access Point en communiceren via de stroomleiding met hun router. De producten zijn wezenlijk krachtiger dan een repeater. Een repeater zorgt slechts voor een uitbreiding van het signaalbereik van uw router. Bij de dLAN® WiFi-producten wordt het WiFi-signaal flexibel en krachtig ter beschikking gesteld.

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Biedt het product de WiFi-Acess-functie?

De dLAN® WiFi/Wireless+ producten vormen een volwaardig WiFi-Access Point.

Welke apparaten kan ik verbinden met devolo GigaGate?

In principe kunt u alle gangbare apparaten (gameconsole, smart-tv, pc, tablet, internetradio, smartphone, NAS, cloud), die over een WiFi-module / LAN port beschikken, met devolo GigaGate verbinden - en zo een snelle verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen.

8 devolo GigaGate SATELLITES

Voor nog meer multimediagenot kan de WiFi Bridge worden uitgebreid tot een compleet thuisnetwerk met maximaal acht SATELLITES.

Hoe gedragen devolo-apparaten zich bij overspanning (bijv. blikseminslag)?

devolo-producten zijn overeenkomstig de nationale en EG-voorschriften en normen tegen overspanning in het stroomnet beveiligd. Het aanhouden van deze voorschriften wordt door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria gecontroleerd en bevestigd. devolo-producten zijn altijd veilig, d.w.z. ook in geval van een overspanning gaat er nooit een gevaar uit van de apparaten.In zeldzame gevallen kunnen lokale overspanningspieken (bijv. bij een blikseminslag) boven de gedefinieerde spanningsniveau‘s liggen. In deze gevallen fungeert een in devolo producten ingebouwde overspanningsbeveiliging om verdere schade te voorkomen. Het apparaat verliest daardoor echter in de regel de functionaliteit.Aangesloten apparaten (via netwerkkabel of ingebouwd stopcontact) worden daarbij echter niet beveiligd. Hier adviseren wij het aansluiten van een verdeelstekker met overspanningsbeveiliging op het stopcontact in het product.

Downloads