Productdetails

Met de dLAN® 1200 triple+ behoren onderbroken verbindingen en lage transmissiesnelheden bij bijvoorbeeld het streamen van series definitief tot het verleden. De nieuwste Powerline-adapter van devolo staat garant voor stabiel en supersnel internet in uw hele huis en biedt dankzij de drie geïntegreerde gigabitpoorten nog meer flexibiliteit. En u bent in no time online, want de adapter is in een handomdraai gereed voor gebruik: uitpakken, erin steken en surfen maar. 

Perfect voor gamen

Met perfect internet voor een naadloze game-ervaring

dLAN® 1200 triple+ is ideaal voor de volgende toepassingen

Streamen

Op deze wijze kunt u tegelijkertijd series streamen naar uw smart-tv, e-mails verzenden vanaf uw pc en gamen op uw console.

Thuiskantoor

Profiteer nu van een professionele inrichting van uw werkplek!

Gaming

Vlotte streaming en gaming zorgen voor het beste entertainment direct bij u thuis.

Video: Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact. Via het eenvoudige thuisnetwerk sluit u computers, amusementselektronica en andere netwerkapparaten kinderlijk eenvoudig aan op het internet. Dankzij de range+ Technology realiseert u grotere bereiken zonder capaciteitsverlies. De Powerline-adapters maken gebruik van het interne stroomnet voor de internetverbinding, zodat elk stopcontact een internetaansluiting wordt. Een snelle verbinding in alle ruimten en op alle etages is direct zonder lastige bekabeling mogelijk. Met powerline haalt u uw LAN uit het stopcontact - en dat op alle etages, in de kelder en zelfs in de tuin.

De voordelen op een rij

Meer mogelijkheden dan ooit

 

De nieuwe dLAN® 1200 triple+ biedt dankzij de drie gigabitpoorten meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Met de extra gigabitpoorten kunt u gelijktijdig drie netwerkapparaten – bijvoorbeeld een pc, smart-tv en printer – met uw stabiele en supersnelle thuisnetwerk verbinden, waardoor u er driemaal zoveel plezier aan beleeft. 

 

U steekt eenvoudigweg de adapter in het stopcontact op de plek waar u een internetaansluiting wilt.  Omdat het geïntegreerde stopcontact aan de voorkant als een normaal stopcontact werkt, kunt u bovendien elke elektrische aansluiting benutten. 

 

Indien nodig kan de dLAN 1200 triple+ adapter op elk moment met andere adapters van devolo gecombineerd worden.

Voldoet aan de hoogste eisen

 • Internetverbinding aan topsnelheid tot 1200 Mbps
 • De beste in hun klasse: de 1200+-producten van devolo kregen al meer dan 90 awards.
 • Supersnelle internetverbinding: de dLAN® 1200 triple+ brengt het internet via het stopcontact in elke ruimte.

Multitasken voor een optimale multimedia-ervaring

 • Multitasken voor een optimale multimedia-ervaring: met drie gigabit-poorten hebt u bijvoorbeeld smart-tv, console én NAS tegelijk in de aanslag – voor nog meer plezier. 
 • Meer power: ook over een grotere afstand zorgt de range+ Technology van devolo voor een krachtige verbinding.
 • Vindt overal aansluiting: de dLAN® 1200 triple+ is compatibel met alle gebruikelijke routers en alle adapters van devolo.

Breid uw netwerk uit naar alle kamers en woonruimtes zoals u dat wilt

Een te grote afstand tot de router of te veel apparaten op het thuisnetwerk kunnen het internetplezier behoorlijk bederven, zodat u bijvoorbeeld uw lievelingsserie slechts met horten en stoten kunt bekijken. De range+ Technology van devolo maakt de weg vrij voor een bijzonder groot ontvangstbereik, een uiterst stabiele verbinding en een transmissiesnelheid tot wel 1200 Mbps. Maak overal in huis gebruik van internet zonder verlies aan stabiliteit en snelheid en geniet dankzij de hoogste transmissiesnelheid optimaal van de nieuwste series en films.De dLAN® 1200 triple+ in combinatie met de range+ Technology creëert een ontvangstbereik dat tot wel 400 m groter kan zijn dan dat van het gangbare draadloze netwerk. Bovendien is het stroomverbruik minimaal. Dankzij de innovatieve PowerSave-technologie van devolo bespaart u namelijk energie: continu, slim en helemaal automatisch. Ook grote afstanden en dikke muren vormen vanaf nu geen barrière meer voor uw internetverbinding, want de dichtstbijzijnde LAN-aansluiting voor uw apparaten is dankzij de adapter van devolo nooit verder verwijderd dan het dichtstbijzijnde stopcontact.

Ontwikkeld in Duitsland

Vertrouw op de jarenlange ervaring van devolo en op innovaties made in Germany.

 

Meer dan 300 onderscheidingen en talrijke keurmerken spreken voor zich. Wereldwijd zijn miljoenen klanten tevreden over hun snelle en stabiele internetverbinding in het hele huis dankzij Powerline-technologie van devolo.

 

U krijgt uw dLAN® 1200 triple+ powerline adapter met drie jaar fabrieksgarantie.

 

Voor de dLAN® 1200 triple+ worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smart-tv

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows 7
 • vanaf Mac OS X 10.8

Leveringsomvang

Losse Adapter
 • 1x dLAN® 1200 triple+ 
 • 1x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 1x dLAN® 1200 triple+ 
 • 1x dLAN® 1200+ 
 • 1x Installatiehandleiding
 • 2x Ethernetkabel (2m)

Network Kit
 • 2x dLAN® 1200 triple+ 
 • 1x dLAN® 1200+ 
 • 1x Installatiehandleiding
 • 3x Ethernetkabel (2m)

Support / FAQ

Functioneren devolo-adapters samen met Homeplug-adapters van andere producenten?

Alle adapters die volgens de HomePlug-standaard gecertificeerd zijn, kunnen samenwerken. Om devolo-adapters met Homeplug-adapters van andere fabrikanten in één gemeenschappelijk netwerk te combineren,kent u aan alle adapters hetzelfde wachtwoord toe.

De devolo-adapters worden zoals gebruikelijk geconfiguree

 • Starten van de dLAN® Cockpit
 • Invoer van de Security-ID‘s van alle dLAN®-adapters
 • Toekenning van het gemeenschappelijke netwerkwachtwoord

Ken nu aan de andere Homeplug-apparaten conform de handleiding van de fabrikanten hetzelfde wachtwoord toe als de dLAN®-apparaten.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Kan ik devolo-producten gebruiken ondanks het feit dat ik verschillende stroomcircuits in huis heb?

Ja, devolo-producten functioneren ook bij meerdere stroomcircuits (fasen) in huis. Wijzigingen in het stroomnet, zoals bijvoorbeeld de inbouw van een fasenkoppelaar, zijn daarbij niet noodzakelijk.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van dLAN®? Waar liggen de grenzen?

dLAN® werkt in het hele stroomnet van het huis resp. de woning, ongeacht of het oud- of nieuwbouw is. Daarbij moet het natuurlijk gaan om een samenhangend elektriciteitsnet. Daarnaast mogen leidinglengten niet langer zijn dan 300 m. Verschillende fasen zijn echter geen probleem. Elektriciteitsmeters zorgen weliswaar voor een grote demping van het signaal, maar ze blokkeren het niet in alle gevallen.

Welk voordeel biedt de range+ technologie?

De door devolo voor patent aangemelde range+ technologie optimaliseert de gegevenstransmissie van de producten bij u thuis. Elk stroomnet is anders. Daarom is het belangrijk dat de adapters zich aanpassen aan de omstandigheden bij u thuis.In meer dan tien jaar hebben we een technologie ontwikkeld, die niet alleen de aardedraad gebruikt voor gegevenstransmissie, maar daarnaast het datasignaal optimaal op de stroomleiding zet. Ook de zend- en ontvangsttechniek werd verbeterd om de gegevensuitwisseling zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads