Productdetails

Klein, snel en met dubbele netwerkaansluiting: de devolo dLAN® 500 duo-adapter is uw internetaansluiting voor elk stopcontact. Met twee geïntegreerde Fast-Ethernet-LAN-aansluitingen verbindt u twee netwerkapparaten tegelijkertijd met het thuisnetwerk en profiteert u van snelheden tot maximaal 500 Mbps, rechtstreeks via het elektriciteitsnetwerk.De adapter is compatibel met alle adapters van de 200/500/550/650/1200 Mbps-serie en met modellen van andere fabrikanten met een vergelijkbare standaard.

Perfect voor Streamen

De dLAN 550 duo is ideaal voor de volgende toepassingen

Streamen

De devolo dLAN® 500 duo-adapter is ideaal om apparaten zonder veel moeite en met minimale bekabeling op uw thuisnetwerk aan te sluiten. U sluit de computer en printer in uw werkkamer samen direct aan via het dichtstbijzijnde stopcontact, net zoals de televisie en gameconsole in uw woonkamer. 

Thuiskantoor

Of rust uw thuiswerkplek uit met de modernste dLAN-technologie en profiteer van een snelle en betrouwbare dataoverdracht. Het maakt niet uit of uw werkplek zich in de kelder bevindt of op zolder: dLAN brengt internet precies daar waar u het nodig heeft.

Gaming

Ook uw gameconsole verbindt u moeiteloos met internet. Zo kunt u met dLAN thuis probleemloos streamen en gamen

Video: Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact. Via het eenvoudige thuisnetwerk sluit u computers, amusementselektronica en andere netwerkapparaten kinderlijk eenvoudig aan op het internet. Dankzij de range+ Technology realiseert u grotere bereiken zonder capaciteitsverlies. De Powerline-adapters maken gebruik van het interne stroomnet voor de internetverbinding, zodat elk stopcontact een internetaansluiting wordt. Een snelle verbinding in alle ruimten en op alle etages is direct zonder lastige bekabeling mogelijk. Met powerline haalt u uw LAN uit het stopcontact - en dat op alle etages, in de kelder en zelfs in de tuin.

De voordelen op een rij

De ideale instapadapter voor het eigen thuisnetwerk via de stroomleiding

 

Met de dLAN® 500 duo van devolo maakt u een optimale start met uw eigen thuisnetwerk. Want door de eenvoudige verbinding via de stroomleidingen in huis is internet in een handomdraai beschikbaar in elke kamer. Twee LAN-aansluitingen op de adapter maken de directe aansluiting van twee apparaten mogelijk, zoals bijvoorbeeld een computer en netwerkprinter in de werkkamer of een smart-TV en spelconsole in de woonkamer. Door de compacte behuizing is een flexibele en discrete plaatsing mogelijk op elk stopcontact in huis. Bovendien kan het thuisnetwerk steeds met extra adapters worden uitgebreid. 

2 Fast-Ethernet-LAN-aansluitingen

 • Dankzij de 2 Fast-Ethernet-LAN-aansluitingen heeft u met deze adapter steeds de mogelijkheid een extra apparaat met het internet te verbinden
 • Compacte uitvoering voor gemakkelijke plaatsing in het hele huis, op elk stopcontact.

Verandert uw stopcontact in een dubbele internettoegang

 • Highspeed-gegevenstransmissie tot max. 500 Mbps en twee Fast-Ethernet-aansluitingen voor het aansluiten van bijkomende eindapparaten.
 • Met de exclusieve PowerSave-techniek van devolo: minimaal energieverbruik, permanent, intelligent en geheel automatisch.

Een snelle internetverbinding in alle kamers

De devolo dLAN® 500 duo adapter is ideaal om netwerkapparaten met weinig inspanning en minimale bekabeling op uw thuisnetwerk aan te sluiten. Computer en netwerkprinter sluit u in uw thuiskantoor samen direct via het dichtstbijzijnde stopcontact aan, net zo goed als uw televisie en spelconsole in de woonkamer. Met de adapter bent u tevens altijd flexibel: indien nodig kiest u gewoon een ander stopcontact en hoeft u niet de hele geïnstalleerde bekabeling te wijzigen.

Door het compacte ontwerp kan de adapter onopvallend in elk stopcontact worden geplaatst, zonder de ambiance van de kamer te beïnvloeden. Dat het energieverbruik minimaal blijft, garandeert de innovatieve devolo PowerSave-techniek. Daarnaast bent u dankzij de automatische codering altijd beveiligd tegen ongeautoriseerde toegang door derden.

Ontwikkeld in Duitsland

De Powerline-pionier ontwerpt sinds 2002 producten op het gebied van internet en thuisnetwerken, waardoor miljoenen tevreden klanten toegang hebben tot de innovatieve Powerline-technologie. dLAN, Range+ en WiFi Move – devolo’s oplossingen hebben thuisnetwerken gerevolutioneerd, zijn voor iedereen betaalbaar en zijn te gebruiken in ieder huishouden.

 

Van ontwerp tot ondersteuning, devolo’s prioriteit is productkwaliteit en zijn producten voldoen aan de strengste eisen. Het bewijs? Meer dan 300 awards en ontelbare officiële goedkeuringen.

Voor de dLAN® 500 duo worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smart-tv

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows 7
 • vanaf OS X 10.10
 • vanaf Ubuntu - Linux 14.04

Leveringsomvang

Losse Adapter
 • 1x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 1x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 2x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 2x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Network Kit
 • 3x dLAN® 500 duo (B/H/D: 65 x 81 x 29 mm)
 • 3x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Support / FAQ

Functioneren devolo-adapters samen met Homeplug-adapters van andere producenten?

Alle adapters die volgens de HomePlug-standaard gecertificeerd zijn, kunnen samenwerken. Om devolo-adapters met Homeplug-adapters van andere fabrikanten in één gemeenschappelijk netwerk te combineren,kent u aan alle adapters hetzelfde wachtwoord toe.

De devolo-adapters worden zoals gebruikelijk geconfiguree

 • Starten van de dLAN® Cockpit
 • Invoer van de Security-ID‘s van alle dLAN®-adapters
 • Toekenning van het gemeenschappelijke netwerkwachtwoord

Ken nu aan de andere Homeplug-apparaten conform de handleiding van de fabrikanten hetzelfde wachtwoord toe als de dLAN®-apparaten.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Wat zijn de vereisten voor het gebruik van dLAN®? Waar liggen de grenzen?

dLAN® werkt in het hele stroomnet van het huis resp. de woning, ongeacht of het oud- of nieuwbouw is. Daarbij moet het natuurlijk gaan om een samenhangend elektriciteitsnet. Daarnaast mogen leidinglengten niet langer zijn dan 300 m. Verschillende fasen zijn echter geen probleem. Elektriciteitsmeters zorgen weliswaar voor een grote demping van het signaal, maar ze blokkeren het niet in alle gevallen.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads