Persberichten

Zakelijke klanten / 28.02.2013

Bedrijven internetten draadloos en kostenefficiënt via elektriciteitsnetwerk met devolo dLAN® pro 500 Wireless+. devolo introduceert dLAN® pro 500 Wireless+: combinatie van dLAN®-adapter en draadloos toegangspunt

devolo

Bunnik, 28 februari 2013 - Bedrijven gebruiken nu eenvoudig hun elektriciteitsnetwerk als wifi-netwerk. Dankzij dLAN®-adapters, die van elk stopcontact een wifi-hotspot maken, krijgen medewerkers overal in de organisatie toegang tot internet en intranet met hun mobiele apparaten, met een uitstekende verbindingskwaliteit. Hiervoor introduceert Powerline-specialist devolo de dLAN® pro 500 Wireless+. Het geïntegreerde stopcontact zorgt ervoor dat bestaande stopcontacten beschikbaar blijven. Daarnaast is het dLAN® wifi-netwerk eenvoudig te beheren en beveiligen.

De devolo dLAN® pro 500 Wireless+ is een all-round adapter met geïntegreerde wifi-module. De adapter, compact en aan de muur te bevestigen, is uitgerust met een geïntegreerde WLAN-module. De dLAN® pro 500 Wireless+ is gebaseerd op de draadloze IEEE 802.11n-standaard met MIMO-antennetechnologie en beschikt over drie conventionele netwerkpoorten. De laatste generatie dLAN® Powerline-chip levert dataoverdrachtssnelheden van maximaal 500 Mb per seconde. Via wifi zorgen de IEEE 802.11n-standaard en MIMO-antennetechnologie voor snelheden van maximaal 300 Mbps - configureerbaar op 2,4 of 5 GHz. De drie Ethernet-poorten zorgen voor directe verbinding met zakelijke netwerkapparaten, zoals computers en printers. Het geïntegreerde stopcontact in de adapter zorgt ervoor dat gebruikers geen onnodige stopcontacten bezet houden. Daarnaast optimaliseert een netfilter de datatransmissie van de stroomverbinding.

Ontwikkeld voor zakelijk gebruik - succesvol getest en gebruikt in diverse sectoren

devolo ontwikkelde de dLAN® pro 500 Wireless+ voor Powerline-gebruik in zakelijke omgevingen. Een nieuw netwerk is hiermee kostenefficiënt in te richten en een bestaand netwerk is eenvoudig uit te breiden. Dit door gebruik te maken van de flexibele verbindingsmogelijkheden van de bestaande stroombedrading in het gebouw. Naast de hoge dataoverdrachtssnelheden biedt de dLAN® pro 500 Wireless+ veiligheid en stabiliteit. De 128-bit AES-encryptie beschermt alle data tegen ongeautoriseerde toegang. De WPA2- en WPA2 Enterprise-encryptie levert de best mogelijke wifi-beveiliging. De Quality of Service-functie garandeert automatische datapriorisering voor ononderbroken real-time diensten.

Aparte gebruikersgroepen en fijnmazige toegangscontrole

Dankzij Multi SSID en VLAN is het mogelijk aparte gebruikersgroepen aan te maken en een fijnmazige toegangscontrole in te stellen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld aparte, publieke draadloze netwerken te creëren voor gasten die het intranet niet mogen gebruiken. Verder zijn individuele netwerkbronnen toe te wijzen aan verschillende gebruikersgroepen.

Beheer op afstand met de AVpro-beheersoftware

Met de AVpro-manager biedt devolo softwarematige monitoring en bedieningsmogelijkheden voor zakelijke stroomnetwerken en dLAN® Professional-adapters. De hoogwaardige AVpro-manager beheertool helpt de beheerder bij het configureren en monitoren van het stroomnetwerk op afstand. Op die manier zijn dLAN® Professional-installaties niet alleen effectief te beheren, maar ook aan te passen aan gebruikersscenario’s. Zo zijn adapterfuncties zoals de PowerSave-modus, de encryptie-knop en de status-led uit te schakelen. Verder zijn firmware-updates eenvoudig uit te voeren op alle adapters in het netwerk.

De dLAN® pro 500 Wireless+ is voor het eerst te zien op CeBIT 2013 in Hannover, Duitsland (Planet Reseller Hall 15, Stand H51). Neem voor een afspraak contact op met LVTPR via [email protected]