Persberichten

Beurs / 30.01.2007

CeBIT 2007: devolo met productoffensief op vlak van inhouse powerline en coax: nieuwe audio- en Wireless-oplossingen via het stopcontact – coax-producten voor het verbinden van gebouwen

devolo

In de kijker op de devolo stand in hal 13 staan de producten die probleemloos netwerken via het stopcontact en via coax-kabel bieden. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, zal tijdens de CeBIT-beurs in Hannover net als voorgaande jaren opnieuw verschillende nieuwigheden voorstellen op gebied van productoplossingen voor netwerken via het stroomnet.

dLAN 200 AVeasy Veilige internet- en netwerkverbinding met een druk op de knop

dLAN Audio extender Muziek via het stroomnet in gans het huis

dLAN Wireless extender Elk stopcontact wordt een WLAN-aansluiting. Voor het eerst wordt naast de bekende consumentenproducten de focus ook gericht op producten om in te zetten bij de professionele verbinding van gebouwennetwerken via de coax-leiding.

dLAN 200 AVhost Remote management voor grotere dLAN-netwerken

Op de stand van devolo in hal 13 zal zich alles afspelen rond producten voor het opzetten van eenvoudige netwerken via de stroom- en coax-leidingen in huis.

Onder het motto "eenvoudiger is beter" stelt devolo de dLAN 200 AVeasy voor, waarbij men door middel van een kleine knop in de behuizing, een beveiligde verbinding kan opzetten. Zodra de knop wordt ingedrukt, synchroniseren alle dLAN 200 AVeasy-adapters in het stroomnet op een gemeenschappelijk paswoord. Voor de configuratie heeft men dus geen PC of software nodig.

De dLAN Audio extender staat voor entertainment in compacte vorm – een adapter, die muziek doorheen het ganse huis brengt via het stroomnet. De dLAN Audio extender beschikt over 2 RCA-connectoren en een mini-jack socket, en maakt het mogelijk om audio- en MP3-gegevens van de PC via het stroomnet naar een stereo-installatie of actieve luidsprekers te streamen.

 

De nieuwe dLAN Wireless extender bundelt de voordelen van dLAN en WLAN: met transmissiesnelheden van 85 Mbps via dLAN en 54 Mbps via WLAN wordt draadloos surfen in elke kamer van het huis met deze handige adapter mogelijk – ook doorheen dikke betonmuren. Bovendien beschikt de dLAN Wireless extender over een LAN-aansluiting voor een directe aansluiting van de PC.

 

Naast de bekende consumentenproducten, biedt devolo nu ook oplossingen voor professionele omgevingen. Na de business producten dLAN 200 AVpro en dLAN 200 DSpro, die zowel een netwerk mogelijk maken via het stroomnet als over de coax-leiding, introduceert devolo nu ook de dLAN 200 AVhost. De dLAN 200 AVhost beschikt over een Linux gebaseerde host controller en biedt daarmee een nieuw platform voor de verdere ontwikkeling van het business gamma van devolo. De dLAN 200 AVhost is specifiek gedacht voor het verbinden van grotere gebouwen zoals hotels of ziekenhuizen, die een centraal netwerkmanagement nodig hebben. De modulaire opbouw laat toe dat het toestel zowel op de HomePlug- als op de UPA-standaard kan werken om compatibiliteit met de al bestaande businessproducten van devolo te verzekeren.