Persberichten

Eindklant / 24.05.2007

devolo combineert powerline en WLAN

devolo
Nieuwe dLAN Wireless per direct verkrijgbaar. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, maakt thuisnetwerken nu nog flexibeler en eenvoudiger. Dankzij de nieuwe dLAN Wireless extender verenigt devolo de voordelen van inhouse powerline en WLAN in één toestel. Met transmissiesnelheden tot 85 Mbps via dLAN en 54 Mbps via WLAN kun je met deze handige adapter overal in huis draadloos surfen. Dit nieuwe product van devolo voor PC, notebook of spelconsole is per direct verkrijgbaar in de handel, als starter kit (samen met een dLAN Highspeed adapter – richtprijs 179,90€) of als single adapter (richtprijs 129,90€).

Gecombineerde oplossingdevolo breidt haar succesvolle dLAN-gamma verder uit met de dLAN Wireless extender, dat van elk stopcontact in huis een netwerkaansluiting en een WLAN access point maakt. Dit handige toestel beschikt over een WLAN-antenne, waardoor het voor het eerst mogelijk is om een verbinding te maken tussen een dLAN-netwerk en een WLAN-client. De combinatie van beide netwerktechnologieën "powerline" en "WLAN" maakt het voor de gebruiker mogelijk om met de dLAN Wireless extender een compleet netwerk binnen de eigen vier muren op te zetten – zonder grenzen. Want ook in de kleinste hoekjes, die voor draadloze netwerken moeilijk bereikbaar zijn, geraakt de dLAN Wireless extender zonder problemen. Bij de datatransmissie over meerdere verdiepingen of doorheen betonmuren gebruikt de dLAN Wireless extender het bestaande stroomnet in huis. In elke kamer waar bijvoorbeeld een notebook draadloos op het netwerk aangesloten moet worden, wordt een 54Mbps-verbinding via WLAN gemaakt. Bovendien beschikt de dLAN Wireless extender over een ethernetpoort, waaraan rechtstreeks een PC kan worden aangesloten.

Flexibel en veilig

Wie zijn werkplek naar een andere kamer of een andere verdieping in huis wil verplaatsen, is heel snel weer online. Want de dLAN Wireless extender is zeer eenvoudig te installeren en heel flexibel te gebruiken. Haal gewoon de adapter uit het stopcontact en steek deze opnieuw in een ander stopcontact. Meer niet! Veiligheid wordt daarbij hoog aangeschreven, want als access point biedt de dLAN Wireless extender WEP-, WPA- en WPA2-encryptie via WLAN. Via het stroomnet worden de gegevens versleuteld met de krachtige DESpro-encryptie.

In de handel

De dLAN Wireless extender is per direct in de handel verkrijgbaar en heeft een richtprijs van 179,90€ voor een starter kit (pakket van één dLAN Wireless extender en één dLAN Highspeed Ethernet adapter) en 129,90€ voor een single adapter.