Persberichten

Zakelijke klanten / 09.06.2015

devolo dLAN®pro 1200+: professionele Powerline-adapter met 1,2 Gbps en uitgebreid remote management

devolo

De dLAN®pro 1200+ van devolo is een professionele Powerline-adapter van de dLAN®1200-generatie. Dit product combineert een krachtige datatransmissie van wel 1,2 Gbps met uitgebreid remote management. Dankzij range+-technologie met gepatenteerde signaalkoppeling en MIMO-transmissie levert deze adapter uitstekende prestaties, zelfs over lange afstanden.

Professionele Powerline-adapter voor internet en intranet in het gehele gebouw

Breid commercieel gebruikte netwerken eenvoudig uit: de dLAN®pro 1200+ van devolo is een nieuwe, professionele Powerline-adapter die internet en intranet beschikbaar maakt in het gehele gebouw. Dankzij de netwerkverbinding via het elektriciteitsnet van een gebouw is dit product een ideale manier voor bedrijven om concepten als Industry 4.0 of retrofits te implementeren. Hierdoor is het product te gebruiken in uiteenlopende situaties, zoals in industriële panden en in commerciële en kantooromgevingen. 128-bits dataversleuteling zorgt voor veilige transmissie en de Quality of Service-optie garandeert datapriorisatie.

Datatransmissie van 1,2 Gbps en MIMO-technologie

De dLAN®pro 1200+ bevat een dLAN®1200-chip van de nieuwste generatie. Deze chip is goed voor datatransmissie van wel 1,2 Gbps via het interne elektriciteitsnet van het gebouw. Daarnaast zorgt MIMO-datatransmissie (Multiple In, Multiple Out) in range+-technologie voor een optimale verbinding. Deze technologie maakt gebruik van alle drie de draden van de stroomkabel - de fase-, de nul- en de aarddraad - en levert hiermee voor het eerst parallelle datatransmissie tot op gigabit-snelheid. Daarnaast biedt een gepatenteerde signaalkoppeling - zoals exclusief gebruikt in devolo-adapters - een maximaal indoorbereik van vierhonderd meter en een zeer stabiele verbinding.

Gigabit Ethernet en geïntegreerd elektrisch stopcontact met netfilter

De dLAN®pro 1200+ is uitgerust met een Gigabit LAN-poort met Auto MDI-X-functie die het mogelijk maakt de snelle Powerline-datatransmissie door te geven aan verbonden terminal-devices en netwerken. Daarnaast heeft de adapter een geïntegreerd stopcontact waardoor er geen enkel bestaand stopcontact verloren gaat. Verder beschikt de adapter over een hoogwaardig netfilter dat op een betrouwbare manier eventuele storingen bij de datatransmissie van verbonden terminal-devices voorkomt. Voor maximale veiligheid is het geïntegreerde stopcontact ook voorzien van kinderbeveiliging.

Uitgebreid remote management

De dLAN®pro 1200+ is te configureren en te onderhouden met behulp van dLAN® AVpro-manager. Deze hoogwaardige remote-managementtool heeft een intuïtieve beheerinterface met een modus voor beginners en gevorderden, en zorgt voor wereldwijde toegang tot het Powerline-netwerk. Dit betekent dat professionele dLAN®-installaties niet alleen te monitoren zijn via statusmonitoring met geïntegreerde live view, maar ook op basis van de situatie zijn aan te passen aan het gebruiksscenario. Adapterfuncties als de PowerSave-modus, versleutelingsknop en statusleds zijn eenvoudig uit te schakelen. Firmware-updates zijn eenvoudig uit te voeren op alle adapters in het gehele netwerk.

Beschikbaarheid, prijs en compatibiliteit

De dLAN®pro 1200+ is vanaf juni 2015 verkrijgbaar bij elektronicadealers en systeemproviders. De verkoopadviesprijs van de dLAN®pro 1200+ is 99,90 euro (inclusief btw) en van de dLAN®pro 1200+ Starter Kit 188,90 euro (inclusief btw). De dLAN®pro 1200+ is volledig compatibel met alle producten in het devolo pro-assortiment en met extra Powerline-adapters volgens de HomePlug AV(2)-standaard.