Persberichten

Onderneming / 02.06.2015

devolo gaat zakelijk en lanceert nieuwe businessunit voor commerciële applicaties

devolo

devolo AG lanceert een aparte businessunit en richt zich daarmee op de groeiende markt van professionele Powerline-oplossingen. Het zijn niet alleen trends zoals retrofits of Industry 4.0 die voor groei zorgen, veel bedrijven vragen juist om uitgebreide netwerkmogelijkheden op al hun locaties voor zowel kabelnetwerken als wifi. devolo Business Solutions positioneert zijn producten als de perfecte aanvulling op, of uitbreiding van bestaande netwerken. dLAN® Professional biedt alle mogelijkheden die hiervoor nodig zijn, en die de moderne commerciële gebruiker verwacht: van VLAN tot en met remote management.

De businessclass van de pionier in Powerline-producten

Met de nieuwe businessunit Business Solutions richt devolo AG zich op de groeiende vraag naar flexibele netwerkoplossingen voor zakelijk gebruik. Om zakelijke gebruikers te kunnen voorzien van de best mogelijke producten, luisterde devolo jaren naar zijn zakelijke gebruikers. Het bedrijf, dat twaalf jaar geleden in Aken werd opgericht, beschikt bovendien over een van de grootste Powerline-developerteams. Dit is hoe het bedrijf unieke oplossingen ontwikkelt, die vooral geschikt zijn voor een veelzijdige uitbreiding van, en toevoegingen aan bestaande netwerken.

Diverse toepassingen voor diverse sectoren, van publiek tot industrie

dLAN® Powerline-technologie biedt met haar kostenefficiënte netwerken veel voordelen. De technologie wordt daarom erg gewaardeerd in kantoor- en productieomgevingen, publieke instellingen en de voedselindustrie. Tegelijkertijd zijn ook grotere netwerken, zoals die in industriële omgevingen, op een kostenefficiënte manier te implementeren. devolo Business Solutions deelt regelmatig interessante referentieverhalen en toepassingen uit de praktijk. Kijk voor voorbeelden op www.devolo.com/en/dLAN®-Professional/Applications.

Verbinding van Powerline en wifi

devolo Business Solutions staat voor de slimme verbindingsmogelijkheden van Powerline-technologie en wifi om door het gehele bedrijf zowel draadloze als bekabelde netwerkdiensten aan te bieden. Het portfolio bestaat uit een grote diversiteit van aansprekende producten die naar wens met elkaar zijn te combineren voor een oplossing op maat. Terwijl Powerline garant staat voor snelle, veilige en stabiele dataoverdracht - ook datapriorisering is mogelijk via ‘Quality of Service’ -, zorgt wifi ervoor dat alle mobiele devices in het bedrijf toegang hebben tot het netwerk. De combinatie van Powerline en wifi is dus perfect om het complete bedrijf door het gehele gebouw heen uitgebreide netwerkmogelijkheden te bieden.

Onderwerpen als ‘Industry 4.0’ en ‘Retrofit’ als drijvende kracht

Industry 4.0 en retrofits behoren momenteel tot de belangrijkste onderwerpen in de IT-markt. In beide gevallen is dit gebaseerd op uitgebreide netwerken in de industrie en handel. Met zijn Business Solutions-producten levert devolo de optimale toevoeging aan, en uitbreiding op bestaande netwerken om bedrijven van internet en intranet te voorzien en de digitalisering vooruit te helpen.

Focus op zakelijke functies

devolo Business Solutions biedt een uitgebreide diversiteit van producten van Powerline-gebaseerde oplossingen voor zakelijk gebruik. Deze producten beschikken allemaal over functionaliteiten die systeembeheerders van professionele netwerkhardware verwachten. Uitgebreid beheer op afstand is dus mogelijk met de dLAN® AVpro-managersoftware. Verder verzekeren performancefunctionaliteiten als Multi SSID en VLAN de gebruiker van usability in een zakelijke omgeving. De standaardvoordelen die Powerline-technologie biedt, blijven voor de zakelijke oplossingen van devolo natuurlijk behouden.

Verkoop via IT-elektronicadealers en systeemproviders

devolo Business Solutions-producten zijn verkrijgbaar via speciaal opgeleide IT-elektronicadealers en systeemproviders. Om optimale klantondersteuning te kunnen bieden, volgen resellers van devolo een uitgebreide training en een certificeringsprogramma, en worden zij voorzien van uitgebreid informatiemateriaal voor advies en verkoopondersteuning. "De producten voor zakelijke gebruikers spelen al een centrale rol sinds de oprichting van devolo AG", zegt Heiko Harbers, CEO van devolo AG. "Door een aparte businessunit in te richten, focussen we ons nog meer op de groei van dit segment en zijn we in staat om oplossingen op maat te bieden. Onze kracht zit in de verbinding tussen Powerline en wifi. De gespecialiseerde en door devolo gecertificeerde IT-dealers en systeemproviders blijven belangrijke partners voor een optimale integratie."