Persberichten

Beurs / 12.02.2013

devolo lanceert tijdens TV Connect 2013 WiFi Move-technologie en hybride tv-producten met mobiele apps

devolo

devolo op TV Connect 2013 in stand G2, Olympia National Hall, LondenPLC (Powerline Communication)-specialist devolo lanceert WiFi Move: een technologie die het voor het eerst mogelijk maakt heel eenvoudig een uitgebreid WiFi-thuisnetwerk te installeren. Daarnaast introduceert het bedrijf hybride tv met de nieuwe dLAN® TV SAT Multituner. devolo presenteert zijn OEM-portfolio aan ISP’s en telecom- en kabelaanbieders op de TV Connect-beurs 2013 in Londen (voorheen bekend als IP & TV Forum).

WiFi MoveDe WiFi Move-technologie van devolo biedt de best mogelijke WiFi-dekking in huis. Meerdere, zeer compacte WiFi-toegangspunten op het stroomnetwerk vormen samen een huisdekkend WiFi-netwerk. Alle draadloze apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops, maken automatisch verbinding met het sterkste signaal. Op deze manier wordt het UMTS-netwerk ontzien en beschikken alle digitale diensten over de grootst mogelijke bandbreedte. De ‘WPS Clone Mode’ maakt de installatie heel eenvoudig. Met één druk op een knop verstuurt het systeem data, zoals SSID-gegevens en het wachtwoord, van de WiFi-router naar alle dLAN® WiFi-adapters.Twee nieuwe devolo-OEM-modellen beschikken over de WiFi Move-technologie en de WPS Clone Mode. PLC 500WiFi is een kostenefficiënt WiFi-toegangspunt. Naast ondersteuning voor de WiFi 802.11n-standaard biedt deze oplossing netwerkconnectiviteit voor kabelapparaten. PLC 500wireless+ is een thuisnetwerkcentrale. Deze oplossing biedt drie Ethernet-poorten en WiFi n MIMO-mogelijkheden. De adapter heeft eveneens een geïntegreerd stopcontact met netfilter voor een directe verbinding van eindapparaten of stekkerdozen.

dLAN® TV Sat

Het dLAN® TV SAT OEM-portfolio van devolo stelt ISP’s en telecomaanbieders in staat hybride tv-oplossingen kostenefficiënt te implementeren. Hiermee is het mogelijk IPTV- en Video-on-Demand-diensten aan te bieden in regio’s met een lage netwerkdichtheid. De dLAN® TV SAT Multituner, een SAT>IP-compatibele DVB-S2 dual tuner, vormt een aanvulling op het hybride tv-productaanbod van devolo. Deze innovatieve SAT>IP-compatibele oplossing is aan te sluiten op set-top-boxen. Eindgebruikers kiezen vervolgens een tv-programma via de devolo-app op hun mobiele apparaat. Met de dLAN® TV SAT Multituner ontvangen eindgebruikers tegelijkertijd twee verschillende televisiesignalen of kijken naar het ene kanaal en nemen het andere op. Als dit niet voldoende is, dan is het mogelijk om nog een multituner toe te voegen, waardoor er maximaal vier televisiesignalen te ontvangen zijn.

Mobiele tv-ervaring

Mobiliteit is de nieuwe trend in tv-ontvangst. Dankzij de SAT>IP-standaard zijn tv-programma’s te bekijken via een gecertificeerde set-top-box, zoals de dLAN® SAT to IP-ontvanger. Hiermee is live-streaming naar mobiele apparaten, zoals een smartphone of tablet, ook mogelijk. Hiervoor biedt devolo eindgebruikers een gratis Android- en iOS-app.

Support

Support van devolo-OEM-producten is mogelijk via het TR069-protocol dat een uitgebreide foutenanalyse op afstand tot op PLC-adapterniveau mogelijk maakt. Hiermee besparen ISP’s op support en kosten. Daarnaast is het mogelijk om centraal firmware-updates van functies en diensten uit te voeren op de bij eindgebruikers geïnstalleerde netwerkadapters.

Afspraak

devolo hoopt je te ontmoeten tijdens TV Connect 2013. Deze beurs vindt plaats van 19 t/m 21 maart 2013. Je kunt onze G2-stand vinden op het ‘Gallery Level’ in de Olympia National Hall. Jörg Baumann, Director of Sales Project Business, en Sven Pohl, Key Account Manager Operator / OEM, leggen graag uit wat er nieuw is bij devolo. Stuur je aanvraag voor een ontmoeting naar: [email protected] of [email protected]