Persberichten

Eindklant / 15.10.2008

devolo lanceert twee nieuwe gebruiksvriendelijke HomePlug AV-adapters

devolo
devolo AG, de Duitse netwerkspecialist, pionier en Europees marktleider op gebied van HomePlug-technologie, breidt het gamma dLAN® –producten voor thuisnetwerken verder uit met twee nieuwe gebruiksvriendelijke HomePlug AV-adapters, de dLAN® 200 AV Wireless G en dLAN® 200 Avplus.

Met de lancering van de dLAN® 200 AV Wireless Gbiedt devolo een all-in-one-oplossing voor gebruikers die een snel thuisnetwerk willen opzetten, maar waarbij de draadloze verbindingen bepaalde hoeken van de kamers of verdiepingen niet bereiken. Dankzij de dLAN® Wireless G overbrug je grote afstanden in huis op een stabiele manier via het stroomnet (HomePlug) en kortere afstanden draadloos, voor een optimaal draadloos bereik. Dankzij de geïntegreerde 4-poort-switch kunnen bijkomende computers, multimediatoestellen of netwerk harde schijven ook rechtstreeks met het thuisnetwerk verbonden worden via een LAN-kabel.

Met zijn geïntegreerde stopcontact is dedLAN® 200 AVplus de ideale oplossing voor gebruikers die een snel thuisnetwerk willen opzetten maar een tekort aan stopcontacten hebben. Bovendien zorgt de netfilter voor een verbeterde gegevensdoorvoer. De dLAN® 200 AVplus is bovendien uitgerust met de gepatenteerde stroomspaarfunctie van devolo voor minder energieverbruik in stand-by.

De dLAN® 200 AV Wireless G en dLAN® 200 AVplus vervolledigen zo het gamma van devolo adapters en zorgen voor een compleet, snel en eenvoudig te installeren thuisnetwerk via het stroomnet.

dLAN 200 AV Wireless G: het slimme thuisnetwerk

HomePlug AV-adapter met geïntegreerd WLAN Access Point voor draadloos netwerk en internettoegang via Wireless LAN Bijzonder flexibel inzetbaar: elk stopcontact wordt een WLAN-aansluiting Door de combinatie van de twee netwerktechnologieën dLAN® en WLAN, maakt de dLAN®200 AV Wireless G de opbouw van een draadloos netwerk mogelijk, zonder beperking door plafonds of muren. Ook hoeken waar draadloze netwerken falen, bereikt de dLAN®200 AV Wireless G zonder problemen.

De dLAN®200 AV Wireless G wordt gemakkelijk in een bestaand dLAN®-netwerk geïntegreerd door de adapter gewoon in het stopcontact te steken. De dLAN 200 AV Wireless G wordt bovendien gebundeld met de dLAN® 200 AVeasy in een handige starter kit.

Optimale transmissie en beveiliging

De dLAN 200 AV Wireless G beschikt over "Quality of Service"-functies (QoS) en herkent automatisch welke bandbreedte spraak- en videogegevens nodig hebben. QoS verleent de nodige prioriteit aan de gegevens en zorgt zo voor een correcte transmissiekwaliteit. TV- en videobeelden worden absoluut storingsvrij weergegeven. Tevens waarborgt QoS heldere transmissie zonder vertraging van spraakgegevens, ook als op andere apparaten binnen het netwerk andere toepassingen parallel lopen.

De dLAN ®200 AV Wireless G garandeert maximale gegevensbeveiliging dankzij de 128bit AES-codering (Advanced Encyption Standard). De codering wordt eenvoudig via een druk op de knop geactiveerd. Er hoeft geen extra software te worden geïnstalleerd zodat je heel snel en gemakkelijk een veilig netwerk kan opzetten!

De dLAN® 200 AV Wireless G is beschikbaar vanaf eind oktober 2008 en heeft een adviesprijs van € 159,90. De starter kit heeft een adviesprijs van € 199,90.

dLAN 200 AVplus: Meer flexibiliteit, minder energieverbruikGeïntegreerd stopcontact en netfilter voor meer comfort en betere prestaties Gepatenteerde stroomspaarfunctie reduceert energieverbruik met 30%

De nieuwe HomePlug AV-adapter van devolo zorgt met zijn geïntegreerde stopcontact en netfilter voor extra comfort in een thuisnetwerk via het stroomnet. Dankzij het geïntegreerde stopcontact kunnen andere eindapparaten of meervoudige contactdozen op de adapter worden aangesloten zodat geen enkele stroomaansluiting verloren gaat.

De geïntegreerde filter verbetert de gegevensdoorvoer binnen het thuisnetwerk aanzienlijk. Bandbreedte-intensieve gegevens worden met de dLAN® 200 AVplus eenvoudig en betrouwbaar via de bestaande elektriciteitsleidingen doorgevoerd – zonder installatierompslomp.

Met de "Quality of Service"-functie staat de bandbreedtebehoefte van het tot 200 Mbps snelle dataverkeer hoog in het vaandel waardoor devolo een optimale spraak- en videoweergave garandeert. Tevens waarborgt QoS de heldere transmissie zonder vertraging van spraakgegevens, zelfs voor andere apparaten die binnen het netwerk toepassingen laten lopen.

De gepatenteerde stroomspaarfunctie

De gepatenteerde stroomspaarfunctie zorgt ervoor dat het energieverbruik automatisch met 30% wordt gereduceerd wanneer de pc’s of apparaten binnen het dLAN®-netwerk gedurende langere tijd zijn uitgeschakeld. Natuurlijk bespaar je zo ook op je energiefactuur en draag je een steentje bij voor een groener milieu!

De dLAN® 200 AVplus is beschikbaar vanaf eind oktober 2008 en heeft een adviesprijs van € 79,90. De dLAN® 200 AVplus Starter Kit kost € 149,90 en bevat twee dLAN® 200 AVplus-adapters.