Persberichten

Eindklant / 03.02.2009

devolo sluit overeenkomst met chipfabrikant Intellon

devolo
devolo AG, wereldwijd marktleider op gebied van HomePlug-technologie, heeft een licentie toegekend aan de Amerikaanse chipfabrikant Intellon. Deze licentie houdt in dat voortaan alle HomePlug AV-producten, die zijn uitgerust met Intellon-chips, zullen uitgerust worden met devolo’s intelligente en gepatenteerde stroomspaarfunctie ‘PowerSave’.

devolo AG, de Duitse stroomnetwerkspecialist en wereldwijd marktleider op gebied van HomePlug-technologie, kent een licentie toe aan de chipfabrikant Intellon. De licentie is gebaseerd op devolo’s eigen Green IT-initiatief "Follow Green" www.devolo-green-it.com. De intelligentestroomspaarfunctie ‘PowerSave’ detecteert of het apparaat dat verbonden is met de dLAN®-adapter aan of uit staat. Zodra het apparaat wordt uitgeschakeld, reduceert PowerSave het energieverbruik meteen met 30 procent.

Na het ondertekenen van de overeenkomst, besliste Intellon om meteen hun HomePlug AV- chips uit te rusten met de PowerSave-technologie. Dit betekent dat de steeds populairder wordende HomePlug-technologie voor thuisnetwerken tegemoet komt aan de grote vraag voor weinig energieverbruik. "Intellon heft de juiste beslissing genomen om onze gepatenteerde PowerSave-technologie te integreren," vertelt Heiko Harbers, CEO van devolo AG. "Op die manier zal de HomePlug-technologie nog aantrekkelijker worden voor de consument en zal ze wereldwijd aan populariteit winnen."

Dankzij de overeenkomst tussen devolo en Intellon, is de PowerSave-technologie voortaan beschikbaar voor alle HomePlug AV-fabrikanten die zijn uitgerust met Intellon chips.

devolo heeft de energiebesparende technologie ook geïntegreerd in de HomePlug 1.0 -productlijn, zodat het volledige dLAN®-gamma is uitgerust met de PowerSave-technologie.