Persberichten

Zakelijke klanten / 02.10.2012

devolo stelt de eerste Powerline-adapter voor die gegevens kan overdragen op drie verschillende leidingen

devolo

dLAN® 500 Avpro UNI werkt zowel via stroomleiding als via coaxleidingen en telefoonkabels. devolo breidt haar gamma professionele Powerline-oplossingen uit met een nieuwe adapter en introduceert ook de nieuwste generatie van haar AVpro manager-configuratiesoftware. De dLAN® 500 AVpro UNI is de eerste dLAN® Powerline-adapter die in staat is om gegevens over te dragen via drie verschillende typen bekabeling: via de stroomleiding, coaxkabels en de telefoonkabel. Deze adapter maakt gebruik van de reeds beproefde dLAN® Powerline-technologie om data over te dragen via de bestaande elektriciteitsleidingen. Gelijktijdig introduceert devolo de nieuwste versie van haar professionele Powerline-configuratiesoftwareprogramma, AVpro manager, dat nu ook remote management via internet biedt en over een nieuwe interface met realtimecontrole beschikt.

devolo AG, met hoofdkantoor in Duitsland, is de wereldwijde marktleider in Powerline-oplossingen voor particuliere en professionele gebruikers en breidt haar professionele Powerline-portfolio uit met de dLAN® 500 AVpro UNI. Met dit nieuwe product, een uitbreiding van het het dLAN® PROFESSIONAL-productgamma, introduceert devolo het eerste Powerline-product dat ondersteuning biedt voor de drie types bekabeling die geschikt zijn voor signaaloverdracht. In combinatie met de geavanceerde, up-to-date managementsoftware beschikken commerciële en industriële gebruikers nu over een volledig gamma gespecialiseerde Powerline-producten. De dLAN® 500 AVpro UNI is bijvoorbeeld zowel geschikt voor de communicatie tussen de verschillende gebouwen van een bedrijf als voor aangepaste netwerkoplossingen zoals digitale schermen, M2M-communicatie of geavanceerde netwerken binnen het bedrijf.

dLAN® 500 AVpro UNI: via de stroomleiding, coaxnetwerken of tweedraadsleidingen

Met de dLAN® 500 AVpro UNI introduceert devolo de eerste professionele universele dLAN®-adapter. De dLAN® Powerline-oplossing, in een solide metalen behuizing, maakt een betrouwbare gegevenscommunicatie op IP-basis mogelijk via de drie types bekabeling die geschikt zijn voor overdracht via de netstroom. Er kunnen verbindingen worden gemaakt via de bestaande stroomleiding van het gebouw of via coaxnetwerken of tweedraadsleidingen (telefoonkabels). Het grote voordeel van kabelverbindingen is dat deze reeds aanwezig zijn in het gebouw en dat het bereik gegarandeerd is. Powerline heeft een bereik van ongeveer 300 meter via het stroomnetwerk, terwijl het signaal via een coaxnetwerk een reikwijdte heeft van maximaal 600 meter. Met tweedraadsleidingen bedraagt de reikwijdte eveneens maximaal 600 meter.

Geavanceerde adapterinterfaces met PoE-ondersteuning

De krachtige 500 Megabit-chip garandeert een stabiele communicatie met hoge overdrachtssnelheden. Bovendien zorgt de 128-bits AES-encryptie ervoor dat alle gegevens beveiligd zijn tegen ongewenste toegang. De hoogwaardige Quality-of-Service-functie geeft automatisch voorrang aan gegevensoverdracht. VLAN ondersteunt de scheiding van gebruikersgroepen en gedifferentieerde toegangscontrole. Een geïntegreerde 4-poorts gigabit-ethernetswitch in de compacte behuizing van de dLAN® 500 maakt de rechtstreekse aansluiting van 4 netwerkapparaten op de installatieplaats mogelijk. Dankzij PoE-ondersteuning voor IEEE 802.3af kunnen eindapparaten, zoals beveiligingscamera‘s, die deze technologie ondersteunen, ook rechtstreeks op een poort worden aangesloten.

dLAN® AVpro manager v6: remote management via internet

Met deze uitgebreide update integreert devolo verschillende nieuwe functies in haar professionele dLAN®-configuratiesoftware, AVpro manager. In de zesde versie van het softwareprogramma is remote management van dLAN® Powerline-netwerken via internet mogelijk. Een vernieuwde gebruikersinterface biedt nu realtimenetwerkcontrole (Live View), zodat het gehele professionele Powerline-netwerk steeds in één oogopslag gemonitord kan worden. Behalve de beheerdersweergave werd er een tweede programmamodus ontworpen voor beginners. Op die manier wordt een betere beveiliging gegarandeerd op het vlak van database- en configuratietoegang. dLAN® AVpro manager v6 ondersteunt MDU en peer-to-peernetwerken.

De devolo dLAN® 500 AVpro UNI is nu beschikbaar voor 199,90 euro. De configuratiesoftware dLAN® AVpro manager v6 wordt verzonden met de UNI en is ook gratis beschikbaar op de website van devolo.