Persberichten

Eindklant / 05.09.2007

devolo stelt Mini PCI integratiemodule voor gebaseerd op HomePlug AV-standaard – in première op de IBC

devolo
Compacte integratiemodule met belangrijke voordelen: de nieuwe dLAN 200 AVminiPCI zet stroomnet om in highspeed gegevensnetwerk. devolo AG, de Duitse netwerkspecialist uit Aachen, pionier en marktleider in HomePlug-technologie, stelt tijdens de IBC in Amsterdam (7 – 11 september 2007) voor het eerst de nieuwe dLAN 200 AVminiPCI als Mini-PCI module voor. Door de integratie van deze compacte HomePlug AV-module kunnen netwerkcapabele producten, zoals bijvoorbeeld TV, router of settopbox, heel eenvoudig, voordelig en snel via het stroomnet een bruto datatransmissie van 200 Mbps ondersteunen.

Supersnel netwerk via het stroomnet Deze compacte integratiemodule heeft belangrijke voordelen voor de klanten: dankzij de nieuwe dLAN 200 AVminiPCI wordt het stroomnet een highspeed gegevensnetwerk – met een bereik van 200 meter. Dikke muren vormen geen hindernis meer en bijkomende bekabeling wordt overbodig, want de stroomaansluiting, die sowieso nodig is voor het gebruik van het product, wordt tegelijk de aansluiting tot het gegevensnetwerk – een pluspunt tegenover een Ethernetbekabeling of WLAN. De dLAN 200 AVminiPCI van devolo beschikt bovendien over de innovatieve HomePlug AV-chipset van Intellon en kan dankzij de kleine uitvoering in bijna elke toepassing geïntegreerd worden.

Integratie van de dLAN 200 AVminiPCI

De integratie van de dLAN 200 AVminiPCI is heel eenvoudig. Indien een Mini-PCI interface – doorgaans als WLAN client - in het product aanwezig is, wordt de dLAN 200 AVminiPCI gewoon ingestoken of uitgewisseld. Om de gegevens op het stroomnet te koppelen biedt devolo verder een dLAN Coupling Device aan als "blackbox", die aan de ene kant via stekkerverbinding met de dLAN 200 AVminiPCI en aan de andere kant met het netdeel van het product verbonden wordt. Eén van de grootste voordelen van dLAN 200 AVminiPCI is de onafhankelijkheid van het besturingssysteem. Voor de geïntegreerde en wijd verspreide netwerkcontroller RTL8139 zijn de nodige drivers al in nagenoeg elk besturingssysteem aanwezig.

Optimale beveiliging en kwaliteit

De overdrachtskwaliteit (Quality of Service) van de gegevens wordt door gegarandeerd omdat automatisch prioriteit verleend wordt aan de gegevens. De gegevensbeveiliging via het stroomnet gebeurt met een 128Bit-AES encryptie. En dankzij de geïntegreerde Power-Safe modus, waarop devolo een patent heeft, wordt het stroomverbruik tot 50% verminderd in stand-by.