Persberichten

Eindklant / 14.11.2013

Draadloos en supersnel internet via elektriciteitsnetwerk met devolo dLAN® pro 500 Wireless+

devolo
devolo breidt zijn dLAN® Professional-portfolio uit met een krachtige adapter voorzien van geïntegreerd wifi-toegangspunt. De dLAN® pro 500 Wireless+ is ideaal voor alle zakelijke omgevingen waar geen conventionele stopcontacten zijn en maakt verbinding via het elektriciteitsnetwerk van een gebouw. De dLAN® pro adapter biedt drie LAN-poorten voor vaste apparatuur en een wifi-toegangspunt met MIMO-antennetechnologie voor het aansluiten van mobiele apparaten. Met de professionele beheerinterface, de dLAN® Avpro-manager, is het mogelijk om de applicaties voor de dLAN® 500 Wireless+ op afstand optimaal te configureren en onderhouden.

dLAN® pro 500 Wireless+ verbindt elektriciteitsnetwerk met Wi-Fi 802.11n

Met de dLAN® pro 500 Wireless+ biedt devolo een complete communicatie-oplossing in alle ruimten waarin geen conventionele netwerkverbinding beschikbaar is. De compacte stekkeradapter biedt drie geïntegreerde Fast Ethernet-verbindingen voor computers, VoIP-telefoons en netwerkprinters. Mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops kunnen draadloos verbinding maken. De geïntegreerde wifi-module is gebaseerd op de draadloze IEEE 802.11n-standaard en biedt uitstekende zend- en ontvangstprestaties van maximaal 300 Mbps, waarbij de MIMO-antenne 2,4 GHz en 5 GHz ondersteunt.

Geïntegreerd stopcontact en netfilter

Met zijn geïntegreerde stopcontact is deze adapter bij uitstek geschikt voor ruimten waar stopcontacten schaars zijn. Daarnaast optimaliseert het geïntegreerde netfilter de datatransmissie via het elektriciteitsnet, door het voorkomen van interferentie op het stroomnet door bijvoorbeeld voedingsadapters.

Professionele wifi-toegangspunten met fijnmazige toegangscontrole

De dLAN® pro 500 Wireless+ is ontwikkeld voor gebruik in zowel kantoor- als productie-omgevingen. Deze compacte adapter is perfect voor de openbare ruimten van een bedrijf, waarop snel een netwerk met beperkte toegangsrechten te configureren is voor gasten. Meerdere SSID’s zijn toe te wijzen aan elk toegangspunt en het is zelfs mogelijk VLAN’s op te zetten met uitgebreide hiërarchieën en toegangsniveaus. Dit maakt het mogelijk een apart, openbaar, draadloos netwerk te creëren voor gasten, die geen toegang mogen krijgen tot bijvoorbeeld het intranet. Daarnaast is op individueel niveau netwerkcapaciteit toe te wijzen aan verschillende gebruikersgroepen. Deze zijn ruimtelijk af te scheiden binnen een bedrijf. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een deel van de afdeling logistiek in het hoofdgebouw virtueel toegang te geven tot hetzelfde netwerk als de collega’s van het naastgelegen voorraadmagazijn. De mogelijkheid om de dLAN® pro 500 Wireless+ in te zetten als een betrouwbare wifi-brug tussen verschillende gebouwen en ruimten maakt de compacte dLAN® Professional-adapter tot een uitzonderlijk flexibele oplossing voor efficiënte bedrijfsnetwerken.

Geavanceerde configuratie en eenvoudig beheer op afstand

De dLAN® pro 500 Wireless+ is op afstand te configureren en onderhouden met de dLAN® AVpro-manager. Deze hoogwaardige beheertool biedt waardevolle beheersupport voor het configureren en onderhouden van het powerline-netwerk. De installatie van de dLAN® Professional is efficiënt te beheren en af te stellen op specifieke situaties. Bijvoorbeeld, adapterfuncties zoals de PowerSave-stand, de encryptieknop en de status-led zijn allemaal uit te schakelen. De beheerder hoeft niet eens in hetzelfde gebouw te zitten. Met de ‘onderhoud-op-afstand’-functie van de dLAN® AVpro-manager is het mogelijk om overal toegang te krijgen waar een internetverbinding beschikbaar is. Een bedrijf dat dit netwerk installeert is in staat om alle beheertaken op afstand uit te voeren.

De devolo dLAN® pro 500 Wireless+ is per direct beschikbaar in speciaalzaken. De Starter Kit voor het configureren van een professioneel powerline-netwerk kost 169,90 euro. Adapters voor het uitbreiden van bestaande dLAN® Professional-netwerken kosten 129,90 euro per stuk.

Het professionele powerline-netwerk voor zakelijke toepassing

devolo ontwikkelde de dLAN® Professional voor gebruik in zakelijke omgevingen. Hiermee is een nieuw netwerk kostenefficiënt te implementeren of een bestaand netwerk uit te breiden, waarbij de oplossing profiteert van de flexibiliteit die het stroomnetwerk in een gebouw biedt. Naast de snelheden voor data-overdracht biedt de dLAN® Professional veiligheid en stabiliteit. De 128-bit AES-versleuteling beschermt alle data tegen ongewenste toegang en de WPA2 en WPA2 Enterprise-encryptiemethoden bieden de beste wifi-bescherming die beschikbaar is. Daarnaast garandeert de Quality of Service-functie (QoS) automatische dataprioritering voor ononderbroken realtime diensten.