Persberichten

Eindklant / 27.02.2013

In bed, zetel of bad: op elk apparaat overal in huis het sterkste wifi-signaal met devolo dLAN® 500 WiFi. WiFi Move-technologie zorgt voor complete wifi-dekking in het gehele huis

devolo

Brussel, 27 februari 2013 - Een perfect wifi-bereik in het gehele huis is mogelijk en zeer eenvoudig. De dLAN® 500 WiFi met WiFi Move-technologie van devolo biedt niet alleen de best mogelijke wifi-dekking, maar geeft iedereen - of je nu in bed ligt, in bad of op de bank zit - zeer eenvoudig toegang tot het thuisnetwerk. En daar is geen technische kennis voor nodig. De wifi-infrastructuur heeft iedereen al in huis, namelijk het elektriciteitsnetwerk. Met de dLAN® Powerline-technologie van devolo maakt iedereen van deze infrastructuur een hoogwaardig wifi-netwerk. Met een aantal compacte dLAN® 500 WiFi-adapters in stopcontacten op verschillende plekken in huis is heel eenvoudig een groot wifi-thuisnetwerk te maken. De devolo dLAN® 500 WiFi is per direct verkrijgbaar.

dLAN® 500 WiFi - het compacte toegangspunt via je stopcontact Met de dLAN® 500 WiFi introduceert devolo zijn meest compacte adapter tot nu toe. Het apparaat, even groot als een stopcontact, ondersteunt de wifi-n-standaard en is eenvoudig te koppelen met andere dLAN® 500 WiFi-adapters in huis. Dit creëert een ‘wifi-bubbel’ die ervoor zorgt dat gebruikers met hun mobiele apparaten vrij van kamer naar kamer kunnen bewegen, altijd met de best mogelijke wifi-ontvangst. De overgang van de ene adapter naar de andere gebeurt zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Het apparaat - ongeacht of het een smartphone, laptop of tablet is - selecteert automatisch de sterkste signaalbron. De dLAN® 500 WiFi beschikt verder over een snelle Ethernet-netwerkpoort voor het aansluiten van een desktopcomputer of andere netwerkapparaten. Daarnaast is het draadloze netwerk ook aan en uit te zetten via een knop op de adapter.

Prijsinformatie

Het startpakket kost 99,99 euro en bestaat uit een dLAN® 500 WiFi en een dLAN® 500 duo. Het netwerkpakket met drie adapters (twee dLAN® 500 WiFi-apparaten en een dLAN® 500 duo) is verkrijgbaar voor 149,90 euro. De dLAN® 500-duo plaatst de gebruiker dichtbij het modem, waarna het snoer in de adapter wordt geplugd. Hierdoor komt het internetsignaal op het elektriciteitsnetwerk. De dLAN® 500 WiFi gebruikt het signaal uit het elektriciteitsnetwerk en creëert een wifi-signaal. Losse dLAN® 500 WiFi-adapters ter uitbreiding van het wifi-netwerk zijn verkrijgbaar voor 69,90 euro.

Eenvoudige installatie via app voor smartphone en tablet

Dankzij de app voor smartphones en tablets (iOS/Android) is WiFi Move zeer eenvoudig te installeren. De intuïtieve gebruikersinterface zorgt ervoor dat de installatie door iedereen binnen enkele minuten is uit te voeren - specialisten of niet-specialisten. Alle instellingen gelden direct voor alle adapters, waardoor het volledige netwerk slechts eenmalig geconfigureerd hoeft te worden. Bij toevoeging van nieuwe adapters tot het netwerk zijn alle instellingen te kopiëren van een adapter naar alle andere - dit met een druk op de knop. De app beschikt over een wifi-tijdschakelaar waarmee de adapters automatisch uitgaan op de ingestelde tijd. Voor geavanceerde gebruikers biedt de app opties zoals MAC-filtering, inplannen, gasttoegang en ouderlijk-toezichtopties.

Betere prestaties dan conventionele wifi-repeaters

Gebruikers hebben met de WiFi Move-technologie draadloos-internetbereik tot in de verste hoeken van hun woning. De meerdere compacte adapters creëren samen een gedeeld wifi-netwerk. Met het groeiende aantal mobiele apparaten dat thuis wordt gebruikt, neemt het belang van een stabiele wifi-toegang tot in de verste uithoeken toe. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde devolo WiFi Move-technologie dat na een installatie van enkele minuten een optimale wifi-toegang garandeert. Hierdoor is devolo WiFi Move-technologie aanzienlijk beter dan wifi-modems of wifi-repeater-oplossingen. Conventionele repeaters reproduceren slechts een signaal dat al zwak van zichzelf is. WiFi Move-toegangspunten, zoals de dLAN® 500 WiFi, voorzien echter altijd in volledige wifi-prestaties doordat data wordt gedistribueerd via het elektriciteitsnetwerk die iedereen in zijn of haar huis heeft.