Persberichten

Onderneming / 14.11.2012

Intelligente energienetwerken: devolo stapt in standaardiseringorganisaties OMS Group en EEBus.

devolo

Het lidmaatschap van de organisaties EEBus en OMS Group toont devolo’s engagement op het vlak van onderzoek om de toekomst van smart grid op een beslissende manier mee te bepalen. Daarbij ligt de focus van de powerline-specialist op de communicatie in zowel smart homes als binnen smart grid.

Samen met bekende partners in de technologie- en energiesector, werkt devolo aan intelligente oplossingen voor energienetwerken in Europa. Als onderzoeksbedrijf is het devolo’s bedoeling haar expertise binnen Europese en internationale commissies te presenteren en samen met andere leden voor praktijkrelevante en open standaarden te zorgen.

EEBus netwerkconcept voor smart home en smart grid

Met haar lidmaatschap in de organisatie EEBus treedt devolo toe tot één van de belangrijkste initiatieven om tot een standaardisatie te komen op gebied van smart communication. De leden van deze commissie ontwikkelen gemeenschappelijk een gestandaardiseerd netwerkconcept voor smart grid en smart home. Als wereldmarktleider van powerline-oplossingen integreert devolo haar kennis in smart home en access communicatie. Door consequente praktijkoriëntering hebben de onderzoeksresultaten van de veldtest rechtstreeks invloed op de EEBus-middleware, die als concreet oplossingsconcept getest wordt. De organisatie wil door een uniforme interface en transparante methodes een wereldwijde interoperabiliteit tussen de smart home-componenten bereiken. Daarom wordt een constante dialoog gevoerd met internationale commissies en standaardiseringorganisaties. EEBus heeft als doel haar oplossingsconcept als open standaard te implementeren op Europees en globaal niveau.

OMS Group definieert standaarden voor meterkasten

Om de communicatie van de meterkast in een smart home te standaardiseren, hebben belangrijke organisaties en ondernemingen zich aangesloten in de OMS-Group. Met de "Open Metering System Specification" heeft deze organisatie de Europese norm EN 13757-x voor meters ontwikkeld. Hiervoor biedt devolo reeds een product aan, dat een stabiele en veilige overdracht van de tellergegevens garandeert. Op basis van deze succesvolle samenwerking volgde de toetreding van devolo tot de OMS-Group. Het OMS (Open Metering System) is de enige standaard in Europa die alle leveringen zoals stroom, gas, warmte en water in een centraal metersysteem integreert. devolo zal met haar powerline-expertise verdere oplossingen voor een eenvoudige verbinding tussen metertellers en backbone ontwikkelen en testen.

"Als onderzoeksbedrijf is de uitwisseling met andere spelers in deze sector een centraal gegeven om gemeenschappelijk de toekomst van intelligente energienetten te kunnen vormen", aldus Heiko Harbers, CEO van devolo AG. "Wij zijn verheugd onze expertise te kunnen delen in de commissies OMS Group en EEBus en te kunnen participeren in de knowhow van onze partners. Het is onze doelstelling om gemeenschappelijk te kunnen komen tot open standaarden voor de energienetten van de toekomst."

Meer details over devolo’s oplossingen rond smart metering, smart home en smart grid vindt u onder www.dlansolutions.de/en/. Uw stroomnet kan meer - informatieve video’s over dLAN® op www.youtube.com/devolointernational. Informatie over EEBus kunt u vinden op www.eebus.org, informatie over de OMS Group op www.oms-group.org.