Persberichten

Beurs / 31.08.2016

Nieuw paradepaardje: devolo presenteert de dLAN® 550+ WiFi tijdens IFA 2016

devolo

Nieuw van de Powerline-wereldmarktleider op de IFA 2016: devolo presenteert voor het eerst de dLAN® 550+ WiFi. Grijp je kans om de in Aken gevestigde Powerline-expert te bezoeken tijdens de IFA 2016, in hal 6.2, stand 128 - en krijg een exclusieve impressie van de nieuwe dLAN® 550+ WiFi met devolo range+-technologie.

De nieuwe devolo dLAN® 550+ WiFi: de beste van de 500-klasse

De devolo dLAN® 550+ WiFi maakt zich op om de nieuwe kampioen van de 500 Powerline-klasse te worden. Het apparaat wordt geleverd met 2x2 antennes en snelle 802.11n wifi. Dit maakt de dLAN® 550+ WiFi zeer geschikt voor moderne laptops, smartphones en tablets met een wifi-prestatie tot wel 300 Mbps en een kabellengte tot wel 400 meter. De geïntegreerde netwerkverbinding is ideaal voor computers, smart tv’s of gameconsoles. De nieuwe devolo dLAN® 550+ WiFi maakt gebruik van de powerline om een transmissiecapaciteit tot 500 Mbps te halen. Dankzij het geïntegreerde stopcontact met netfilter gaat er bovendien geen extra stroomaansluiting verloren.

devolo range+-technologie: meer stabiliteit, bereik en prestatie

Wanneer je gebruik maakt van de devolo dLAN® 550+ WiFi, zorgt de exclusieve range+-technologie voor merkbaar meer stabiliteit, bereik en prestatie, vooral in vergelijking met conventionele Powerline-adapters. range+ maakt gebruik van alle draden in het elektriciteitscircuit en benut daardoor de volledige kwaliteiten van de powerline. De nieuwe devolo dLAN® 550+ WiFi levert voldoende prestatie voor probleemloos HD streamen, onlinegames en tegelijkertijd surfen.

Installatie is kinderspel

Ondanks al zijn technische hoogstandjes en uitmuntende prestaties is de devolo dLAN® 550+ WiFi eenvoudig te installeren - zelfs zonder enige IT-kennis. Steek de eerste devolo-adapter eenvoudigweg in een beschikbaar stopcontact en koppel deze aan de router met een ethernetkabel. Vervolgens steek je de tweede devolo-adapter in een stopcontact van de gewenste kamer. En klaar!

devolo WiFi Clone en WiFi Move

devolo maakt het extreem makkelijk om een WiFi Powerline-adapter in een bestaand wifi-netwerk te integreren dankzij de WiFi Clone-technologie. Eerst druk je op het ‘home’-symbooltje van de dLAN® 550+ WiFi en vervolgens druk je op de WPS-knop van de router. Dat is alles! Nu ontvangt de devolo dLAN® 550+ WiFi de wifi-toegangsgegevens (SSID en wachtwoord) van de router. Voordeel: het wifi-signaal van de router en van de dLAN® 550+ WiFi zijn hetzelfde en je wifi-devices, zoals je smartphone, tablet en laptop, hoeven niet langer te worden geconfigureerd voor twee aparte wifi-netwerken.

En devolo gaat nog een stapje verder met WiFi Move-technologie. Als je thuis meerdere WiFi Powerline-adapters gebruikt, kunnen deze adapters wifi-configuratiegegevens met elkaar uitwisselen met slechts één druk op de knop. Het resultaat: al je WiFi Powerline-adapters werken nu samen en vormen één grote wifi-paraplu, waardoor je mobiele wifi-devices automatisch op het sterkste wifi-signaal zullen afstemmen. Zelfs als de gebruiker zich door het huis verplaatst, blijft het signaal van de kelder tot aan de zolder onveranderd sterk. Zo heb je altijd en overal een zeer sterke internetverbinding.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe devolo dLAN® 550+ WiFi is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en online. De adviesprijs van de losse dLAN® 550+ Wifi adapter is €89,90 en de dLAN® 550+ WiFi-starterskit kost €129,90.

Persafspraken devolo tijdens IFA 2016

Journalisten kunnen een afspraak maken met het devolo-persteam. Stuur daarvoor een e-mail naar [email protected] Of bel ons op +31 (0)30 65 65 070. Tot ziens in hal 6, stand 128!