Gids en kennis: Ontdek welke oplossing het best past bij uw eisen

Powerline-netwerk uitbreiden

Wanneer u al beschikt over devolo Powerline-adapters, kunt u uw bestaande thuisnetwerk eenvoudig uitbreiden. Want er zijn devolo-uitbreidingsadapters voor zowel de Magic- als voor de dLAN-serie – uiteraard met LAN-aansluiting of WiFi-functie.

Wat u moet weten over internetoptimalisatie

Geen internetverbinding?

Wilt u uw thuiskantoor naar uw terras verplaatsen, maar heeft u daar geen betrouwbaar bereik? Het WiFi-signaal haalt vaak de verste uithoeken van een woning niet. Veel voorkomende plekken zonder WiFi zijn de slaapkamer, het souterrain, de keuken en de tuin.

Oorzaken van plekken zonder WiFi

Betonnen muren, metaal en magnetrons: dat WiFi niet alle ruimtes of de tuin bereikt kan meerdere oorzaken hebben. Het resultaat is plekken zonder WiFi – waar alleen een slechte verbinding is, of zelfs helemaal geen.

Regels voor veilig surfen op het internet

Iedereen die weleens online is, dient rekening te houden met een aantal basisregels. Dat geldt zeker voor kinderen en tieners – dus ouders, neem even de tijd om meer te lezen over online veiligheid.

Lees hier meer over:

Verbeter het WiFi-bereik

In theorie is relaxed surfen op de bank of het streamen van blockbusters op uw nieuwe smart-tv heel eenvoudig. In de praktijk echter staat WiFi vaak niet alleen voor draadloze vrijheid, maar ook voor lange laadtijden. Een paar simpele afstemmingstips maken uw WiFi in een handomdraai een stuk sneller.

dLAN-optimalisatie

dLAN-adapters zijn ontwikkeld om optimale dataoverdracht in huis mogelijk te maken. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat bepaalde stopcontacten in huis lage dataoverdrachtssnelheden behalen. We leggen uit hoe u overdracht tussen adapters kunt optimaliseren.

Software en configuratie

U kunt uw Powerline-thuisnetwerk beheren met onze ‘Cockpit’-tool. Meer dan alleen een statusmonitor. Het programma toont de verbindingssnelheid van alle adapters in het netwerk.

Vragen en antwoorden

Alles wat u wilt weten over devolo-producten vindt u in de sectie 'Veelgestelde vragen'.

Ga naar 'Veelgestelde vragen'

Downloads

Houd uw product up-to-date met de nieuwste downloads.

Ga naar de downloads

devolo Cockpit

Beheer uw dLAN-thuisnetwerk met onze Cockpit-tool.

Gebruik devolo-Cockpit om alle adapters te beheren

Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en muziek en films streamen?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 

Naar het toepassingsoverzicht