De losse devolo-adapters van de Magic-serie worden gebruikt voor ruimtes in huis zonder optimale internetontvangst. Dat kunnen bijvoorbeeld nieuw gebruikte ruimtes of etages zijn. Of misschien bent u net verhuisd en beschikt u nu over meer vierkante meters.

 

Uitbreiding van devolo Magic-kits

Kan ik ook een dLAN-kit uitbreiden?

devolo Magic-kits uitbreiden

 

Gebruikt u momenteel een Magic LAN-set? Dan kunt u dit systeem ook uitbreiden met WiFi-adapters. Zo brengt u met een devolo Magic WiFi-uitbreidingsadapter ook WiFi naar door u gewenste ruimtes of een andere verdieping.

 

Heeft u een Magic WiFi-set in gebruik? Ook dan heeft u de keuze tussen meer Magic-adapters met LAN of WiFi – afhankelijk van de vraag of u overal wilt surfen of alleen een stationair apparaat van betrouwbaar internet wilt voorzien.

 

devolo Magic-adapters zijn compatibel met alle routers, netwerkapparaten, devolo Magic-adapters en producten die gecertificeerd zijn door het HomeGrid Forum. dLAN® Powerline-adapters en andere HomePlug AV-producten, waaronder de devolo Outdoor WiFi Powerline-adapter, worden niet ondersteund.

Ideaal voor af en toe streamen, surfen en mobiel gamen

  • Magic 1 WiFi – WiFi 5 met snelheden tot 1200 Mbps, 2 LAN-aansluitingen, tot 1200 Mbps via Powerline
  • Magic 1 WiFi mini – kleine, compacte adapter met WiFi 4, 1 extra LAN-aansluiting
  • Magic 1 LAN – 1 Gigabit-LAN-aansluiting, dataoverdrachtssnelheid tot 1200 Mbps

Ideaal voor streamen, gamen, mobiele netwerkapparaten en thuiswerken

  • Magic 2 WiFi next - WiFi 5 met snelheden tot 1200 Mbps, 2 Gigabit-LAN-aansluitingen, tot 2400 Mbps via Powerline

Ideaal voor stationaire apparaten en toepassingen die veel data verbruiken

  • Magic 2 LAN - 1 Gigabit-LAN-aansluiting, dataoverdrachtssnelheid tot 2400 Mbps
  • Magic 2 LAN triple - 3 Gigabit-LAN-aansluitingen, dataoverdrachtssnelheid tot 2400 Mbps

Installatie en integratie van uitbreidingsadapters

U voegt de nieuwe uitbreidingsadapters met een druk op de knop toe via eerder geïnstalleerde adapters. Gedetailleerde informatie is te vinden in de installatiehandleiding van de respectievelijke apparaten.


We raden daarnaast ook aan om de devolo Home Network App te installeren op uw smartphone, waarmee het nog eenvoudiger wordt om de devolo Magic-adapters in te stellen, de prestaties te bekijken of aan te passen.

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devolo.dlan2 https://apps.apple.com/nl/app/home-network/id1377542036https://appgallery.huawei.com/#/app/C103655125

Vragen en antwoorden over de uitbreiding van devolo Magic

Hoeveel adapters kunnen in een thuisnetwerk met elkaar verbonden worden?

U kunt in een netwerk probleemloos tot acht adapters aansluiten.

Is er een verschil tussen ‘uitbreidingsadapter’ en ‘losse adapter’?

Nee, het gaat hierbij simpelweg om twee verschillende namen voor één adapter voor de uitbreiding van het netwerk, die afzonderlijk/apart wordt verkocht.

Waar kan een Powerline-adapter het best geplaatst worden?

Idealiter in een enkel stopcontact. Wordt de adapter in een meervoudig stopcontact geplaatst, moet hij daar indien mogelijk alleen geplaatst worden. Via het stopcontact van de adapter kunt u eenvoudig en zonder problemen andere apparaten of een stekkerdoos aansluiten.

Is het mogelijk om WiFi en de geïntegreerde LAN-poorten tegelijktijdig te gebruiken?

Ja, uiteraard kunt u het WiFi-signaal en de LAN-aansluiting tegelijkertijd gebruiken.

Welke software kan ik gebruiken om mijn Magic-adapters te configureren en beheren?

U kunt uw Magic-adapters zowel beheren via de devolo Home Network App (smartphone) als met de devolo Cockpit-software (computer).

Ondersteunen Magic-apparaten ook oudere dLAN-apparaten?

dLAN-apparaten worden niet door de nieuwe technologiegeneratie ondersteund, dus zijn ze niet compatibel met elkaar.

Kan ik Magic-adapters van verschillende snelheidsklassen (Magic 1 en 2) met elkaar combineren?

Ja. In een netwerk met verschillende snelheidsklassen zal elke adapter verbinding maken met elke andere adapter op de hoogst mogelijke snelheid (ongeacht de andere adapters in het netwerk). In een netwerk met bijvoorbeeld één adapter van 1200 Mbps en twee adapters van 2400 Mbps, maakt de adapter van 1200 Mbps verbinding met de adapters van 2400 Mbps met een snelheid van 1200 Mbps. De adapters van 2400 Mbps verbinden met elkaar met de volledige snelheid van 2400 Mbps.

Werken devolo Magic-adapters met alle routers en netwerkapparaten?

devolo Magic-adapters zijn compatibel met alle routers, netwerkapparaten, devolo Magic-adapters en producten die gecertificeerd zijn door het HomeGrid Forum. dLAN® Powerline-adapters en andere HomePlug AV-producten, waaronder de devolo Outdoor WiFi Powerline-adapter, worden niet ondersteund.

Worden Magic-uitbreidingsadapters ook automatisch geïnstalleerd?

Nee. U moet het nieuwe apparaat met een van de reeds geïnstalleerde apparaten via een druk op de toets toevoegen. U moet hiertoe eerst een adapter uit het bestaande netwerk selecteren en vervolgen de coderingsknop van de nieuwe adapter bedienen.

Uitbreiding van een dLAN-netwerk

 

Heeft u nog steeds producten uit de devolo dLAN-serie? Als u uw thuisnetwerk wilt uitbreiden, raden wij u aan over te stappen naar de Magic-serie. Voor meer informatie en Magic-alternatieven die passen bij uw dLAN-producten, kunt u terecht op onze speciale informatiepagina over dLAN.