Productdetails

Haal het snelste wifi-signaal in huis: de dLAN® 1200+ WiFi ac-adapter is nu voorzien van de krachtigste wifi-standaard ac. Elk stopcontact wordt zo een wifi-punt voor smartphone, tablet en computer. Surf met een ac-snelheid van maximaal 1200 Mbps en communiceer zonder kabels tegelijkertijd op 2,4 en 5 GHz.

De dLAN® 1200+ WiFi ac-adapter is onderdeel van de nieuwe Powerline Gigabit-generatie van devolo die u rechtstreeks aansluit op het elektriciteitsnetwerk. In het hele huis gebruikt u uw mobiele apparaten draadloos, en voor netwerkapparaten kunt u gebruikmaken van de twee LAN-aansluitingen.

 

Let op: Na het updaten van uw dLAN 550 WiFi-, dLAN 550+ WiFi- of dLAN 1200+ WiFi ac-adapter via de devolo Cockpit (versie 5.0.4) kunt u deze componenten van uw thuisnetwerk ook bedienen via de devolo Home Network App. 

U heeft nog geen adapters en wilt een thuisnetwerk opzetten?

Dan raden we onze producten van de devolo Magic-serie aan. Met hun allernieuwste technische standaarden en verbeterde prestaties zullen ze u zo overtuigen.

Ga naar devolo Magic.

 

De voordelen op een rij

Mobiel surfen met snelheden tot wel 1200 Mbps

 

Voor het aansluiten van netwerkapparaten beschikt de dLAN® 1200+ WiFi ac-adapter over twee extra LAN-aansluitingen. Zo sluit u computer, televisie en gameconsole aan op de netwerkkabel, rechtstreeks op het dichtstbijzijnde stopcontact. Dankzij PowerSave-technologie bent u verzekerd van minimaal energieverbruik van de adapter.De adapter is compatibel met alle adapters van de 200/500/550/650/1200 Mbps-serie en met modellen van andere fabrikanten met een vergelijkbare standaard. 

WiFi-frequenties 2,4 en 5 GHz

 • Gamen, streamen en gegevens doorsturen (NAS) aan een ac-snelheid tot 1200 Mbps.
 • Als u zich thuis vaak verplaatst, zorgt de mesh-functionaliteit ervoor dat uw apparaten altijd de beste WiFi-verbinding kunnen gebruiken.
 • Gelijktijdig gebruik van de WiFi-frequenties 2,4 en 5 GHz voor maximale WiFi-snelheid

Twee gigabit LAN-poorten

 • Met twee gigabit LAN-poorten verkrijgt u een supersnelle verbinding voor uw smart-tv, console of pc. 
 • Een megavoordeel: de devolo range+ Technology. Deze zorgt voor een performante verbinding over zeer grote afstanden.
 • Dankzij het geïntegreerde, kinderveilige stopcontact gaat er geen stroomaansluiting in huis verloren.

Breid uw netwerk uit naar alle kamers en woonruimtes zoals u dat wilt

De dLAN® 1200+ WiFi ac-adapter verdeelt het routersignaal via het bestaande elektriciteitsnetwerk over uw hele huis. Dankzij MIMO-technologie vindt de gegevensoverdracht plaats met snelheden tot wel 1,2 Gbps, zodat u op uw favoriete plek kunt genieten van een supersnel internetsignaal. Tot over een lengte van 300 meter aan elektriciteitskabels profiteert u dankzij range+technologie van de volledige verbindingssnelheid. En de automatische codering maakt dat u optimaal beschermd bent tegen ongewenste toegang.

De dLAN® 1200+ WiFi ac-adapter voorziet u in het hele huis feilloos van het snelst mogelijke wifi-signaal. U maakt net zo makkelijk gebruik van de internetverbinding aan uw bureau en op de bank als in de kelder, op zolder en in de tuin. WiFi Move-technologie maakt ontvangst op een groot oppervlak mogelijk – meerdere adapters worden automatisch gecombineerd tot één wifi-netwerk.

 

dLAN® 1200+ WiFi ac leent zich uitstekend voor de volgende toepassingen
 • Clouddata
 • Printer
 • PC
 • Gameconsole
 • Smartphone
 • Tablet
 • Smart-tv
 • Laptop

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Windows 7
 • vanaf Mac OS X 10.6
 • vanaf Ubuntu - Linux 12.04

Leveringsomvang

Uitbreidingsadapter
 • 1x dLAN® 1200+ WiFi ac (B/H/D: 76 x 152 x 40 mm)
 • 1x Installatiehandleiding

Support / FAQ

Zijn mijn dLAN-adapters automatisch gecodeerd of kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren?

Of uw buurman theoretisch het datasignaal van uw devolo-netwerk kan ontvangen, hangt af van het elektriciteitsnet in uw huis. Elektriciteitsmeters en lange kabellengtes kunnen het signaal sterk verminderen. Voor de zekerheid raden wij aan om uw eigen netwerk te versleutelen met de encryptieknop op de adapters of via de devolo Cockpit software / Home Network app.

 

Om dit te doen, drukt u kort op de encryptieknop op één adapter. Binnen 2 minuten drukt u ook op de encryptieknop op de tweede adapter. Als u meer dan twee adapters in uw netwerk hebt, herhaalt u het proces voor elke extra adapter. De adapters genereren een willekeurig wachtwoord, wisselen dit met elkaar uit en de verbinding wordt vervolgens 128-bit AES gecodeerd.

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Kan men de WiFi en de geïntegreerde LAN-poort tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het gelijktijdige gebruik van WiFi en de LAN-aansluiting is onbeperkt mogelijk..

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Kan ik devolo-producten gebruiken ondanks het feit dat ik verschillende stroomcircuits in huis heb?

Ja, devolo-producten functioneren ook bij meerdere stroomcircuits (fasen) in huis. Wijzigingen in het stroomnet, zoals bijvoorbeeld de inbouw van een fasenkoppelaar, zijn daarbij niet noodzakelijk.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Welk voordeel biedt de range+ technologie?

De door devolo voor patent aangemelde range+ technologie optimaliseert de gegevenstransmissie van de producten bij u thuis. Elk stroomnet is anders. Daarom is het belangrijk dat de adapters zich aanpassen aan de omstandigheden bij u thuis.In meer dan tien jaar hebben we een technologie ontwikkeld, die niet alleen de aardedraad gebruikt voor gegevenstransmissie, maar daarnaast het datasignaal optimaal op de stroomleiding zet. Ook de zend- en ontvangsttechniek werd verbeterd om de gegevensuitwisseling zo efficiënt mogelijk te realiseren.

Kan ik devolo-producten in verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging gebruiken?

Het gros van de in de handel verkrijgbare verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging leidt tot performance-beïnvloeding van het devolo netwerk en is daarom slechts beperkt aan te raden. Een uitzondering vormen speciaal voor het gebruik in combinatie met devolo-adapters ontwikkelde modellen.Deze kunt u onder andere verkrijgen van de fabrikant APC, modellen PL8VT3 en PL5B.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads

Let op: Update de firmware van uw dLAN WiFi-toestellen a.u.b. alleen, wanneer u de firmware-update 5.3 of hoger op deze adapters reeds heeft uitgevoerd. Instructies vind je hier.

 

Nadat updaten van uw dLAN 550 WiFi-, dLAN 550+ WiFi- of dLAN 1200+ WiFi ac-adapter via de devolo Cockpit (versie 5.0.4) kunt u deze componenten van uw thuisnetwerk ook bedienen via de devolo Home Network App.