Wat is powerline?

Dikke muren, de internetverbinding is in de kelder of op zolder of op de andere etages onvoldoende? U wilt snel en probleemloos thuis surfen? Beleef m.b.v. de powerline technologie van devolo de volledige signaalsterkte – en dat in elke ruimte bij u thuis.

De powerline technologie maakt gebruik van de stroomleiding voor de datatransmissie met snelheden tot wel 2400 Mbps en maakt zo een snel en volgens de AES-standaard gecodeerd netwerk mogelijk – geheel zonder het leggen van kabels. Alle netwerkapparaten worden zo met het internet verbonden – naar keuze per LAN of wifi.

De powerline adapters hebben het voordeel dat hoge overdrachtskwaliteiten gerealiseerd worden. Ook bij leidinglengten van 500 meter blijft de verbindingssnelheid even hoog.

Hoe werken devolo powerline producten?

Om de devolo powerline producten te kunnen gebruiken, heeft u slechts een internetaansluiting en een gewoon stopcontact nodig. Met de powerline producten wordt het internetsignaal van uw internet-router via de stroomleiding naar elke gewenste kamer verdeeld en via LAN of wifi naar uw netwerk-eindapparaten overgedragen. Alle devolo powerline producten kunnen altijd en gemakkelijk worden uitgebreid.

Powerline-adapter

devolo powerline-adapters zijn snel en gemakkelijk klaar voor gebruik: sluit een devolo powerline-adapter aan op uw internet-router en op een standaard stopcontact in uw huishouden. Het signaal wordt overgedragen via de stroomleiding naar een andere powerline-adapter op een ander stopcontact, waarop u via een standaard LAN-kabel probleemloos uw netwerkapparaten (computer, laptop, televisie) kunt aansluiten.

Powerline WiFi adapters

De WiFi-adapters zijn net zo eenvoudig in bedrijf te nemen en hebben het grote voordeel dat het internetsignaal tevens via wifi aan uw eindapparaten zoals smartphone of tablet worden doorgegeven. De devolo powerline WiFi-adapter sluit u ook aan op uw internet-router en een gewoon stopcontact in uw huishouden. Het signaal wordt zo via de stroomleiding naar een andere powerline WiFi-adapter gevoerd in een ander stopcontact, die het signaal via wifi naar uw apparaten met wifi verstuurd. Zo surft u probleemloos met uw smartphone, tablet of laptop naar elke ruimte.

WiFi Repeater

De WiFi Repeater van devolo is net zo snel geïnstalleerd via een gewoon stopcontact in uw huishouden en heeft geen extra verbinding met uw internet-router nodig. Na het insteken van de WiFi Repeater in een stopcontact heeft u direct een groter bereik van uw aanwezige wifi-netwerk. Door een geïntegreerde LAN-aansluiting sluit u tevens andere apparaten aan (bijv. televisie).

Powerline - Uw thuisnetwerk van de toekomst

Meer weten over toepassingen als gamen, thuiswerken en muziek en films streamen?
Gebruik onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 

Naar het toepassingsoverzicht