Voor iedere woonruimte een passende oplossing

De devolo dLAN®-adapters zijn internetversterkers die via het elektriciteitsnet in huis het signaal naar elke kamer verzenden. Sluit eenvoudig één adapter aan op de router en een andere op de plaats waar een goede verbinding ontbreekt. Het netwerk kan worden uitgebreid tot maximaal acht adapters, afhankelijk van de grootte van uw huis.
Slechte dekking is nu geen probleem meer – met de devolo dLAN®-adapters heeft u internet via ieder stopcontact – met de keuze uit vast of draadloos. 

Vragen en feiten om aan de slag te gaan

  • Wat is Powerline?
  • Wat onderscheidt Powerline van een repeater?
  • Heb ik een vaste of WiFi-verbinding nodig?
  • Is mijn router compatibel?

Wat is Powerline?

Met de Powerline-technologie is het mogelijk om het normale elektriciteitsnet te gebruiken voor data-overdracht. Daardoor is een netwerk beschikbaar, overal waar een elektriciteitsaansluiting is. En dat zonder kostbare netwerkbekabeling. Alternatieve benamingen voor de Powerline-technologie zijn PowerLAN, PLC (Powerline Communication) en dLAN (direct LAN). 

Powerline-adapters zijn verkrijgbaar met LAN-aansluitingen en WiFi waardoor het mogelijk is om ieder gewenst apparaat, zoals een pc, tablet, smartphone, gameconsole of smart-tv, op elke locatie in huis met het internet te verbinden.

Wat onderscheidt Powerline van een repeater?

WiFi-repeaters zijn met name geschikt om het WiFi-signaal op een verdieping te versterken wanneer obstakels, zoals muren, de signaaloverdracht belemmeren. Repeaters zijn echter nauwelijks geschikt als oplossing wanneer er zich op verschillende verdiepingen WiFi-problemen voordoen. De ruimte moet dan zeer open zijn.

De ideale oplossing voor een betere WiFi-ontvangst is de mogelijkheid om gegevens die moeten worden verzonden ook over lange afstanden te versturen. De installatie gebeurt via versleutelingsknoppen op de apparaten (pairing) of via onze softwaretool Cockpit. 
Bovendien kan het WiFi-netwerk worden uitgebreid met behulp van extra adapters.

Heb ik een vaste of WiFi-verbinding nodig?

Via WiFi zijn apparaten zoals smartphones, tablets en laptops thuis te gebruiken. Bovendien hebben deze apparaten vaak geen ingang voor een bekabelde verbinding. Ook voor het surfen in de buitenruimte, zoals op het balkon, het terras of in de werkplaats, is WiFi in de meeste gevallen de beste keuze.

 

Wanneer snelheid en hoge datavolumes cruciaal zijn, is een verbinding via een vaste kabel de beste keuze. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gamen met een gameconsole of het streamen in HD op een smart-tv. Gelukkig zijn er Powerline-adapters met Wi-Fi- en LAN-aansluitingen, dus u hoeft niet echt te kiezen.

Is mijn router compatibel?

Goed nieuws: met devolo heeft u altijd compatibiliteit, omdat alle gangbare routermodellen worden ondersteund. Zelfs als u al devolo-producten heeft en uw netwerk met nieuwere apparaten wilt uitbreiden, is dit mogelijk, omdat de 200-, 500, 550-, 650-, 1000- en 1200-snelheidsklassen volledig compatibel zijn met elkaar.

Lees meer
Ervaar de digitale toekomst – met devolo Magic

Er hangt magie in de lucht, want devolo Magic verandert uw huis in een futuristische multimediatempel, die vandaag al klaar is voor de dag van overmorgen. En het biedt nog veel meer: meer snelheid, meer stabiliteit, meer bereik, meer internetplezier.

 

Meer informatie


De juiste oplossing voor iedere toepassing

Im Wohnzimmer eine Frau trägt Kopfhörer, liegt auf dem Couch und schaut auf einem Smartphone

Streamen

Of het nu gaat om tv-series, muziek of YouTube-filmpjes, wij kunnen u alvast vertellen dat u zelfs in HD zonder problemen kunt streamen.

Mann und Frau liegen auf dem Boden im Wohnzimmer mit Spielcontroller in den Händen

Gaming

De ultieme game-ervaring – op uw console, uw pc of zelfs uw tablet of smartphone.

Frau im Home-Office sitzt am Schreibtisch, telefoniert und schaut auf dem Monitor

Thuiskantoor

Steeds meer bedrijven geven hun werknemers de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Met devolo begint de toekomst thuis

Waar vaste netwerkbekabeling ontbreekt, zijn Powerline-adapters een geschikt en goedkoop alternatief voor netwerken. Vooral in gebouwen of appartementen waar geen netwerkkabels beschikbaar zijn of het laten aanleggen van bekabeling kostbaar is, bieden Powerline-adapters een netwerk met hoge transmissiesnelheden.

 

In vergelijking met alleen Wifi is er het voordeel dat muren of betonnen plafonds de datatransmissie niet belemmeren. Bovendien kunnen naburige WiFi-toegangspunten de functie van de eigen WiFi niet beïnvloeden door dezelfde frequenties te gebruiken. 

Waar wilt u meer over weten?

Alledaags

gebruik

Meer informatie

Advies

Wat u moet weten over Powerline

Meer informatie

Producten

Voor een betere internetverbinding

Meer informatie

Vragen en antwoorden

Alles wat u moet weten over de devolo-producten

Ga naar 'Veelgestelde vragen'

Alle downloads

Blijf op de hoogte!

Ga naar de downloads