WiFi-repeater of Powerline – welke technologie past bij mij?

Een routersignaal is vaak niet voldoende om een heel huis of groot appartement van WiFi te voorzien. Juist daar waar de internetverbinding het meest nodig is, is het bereik vaak slecht. Of wordt de verbinding verstoord. De goedkoopste manier om WiFi-bereik te vergroten, is met behulp van een zogenaamde WiFi-repeater. Deze apparaten kunnen het WiFi-gebied dat routers bereiken uitbreiden tot naastgelegen kamers, maar ze verbeteren niet het algemene routersignaal. De Powerline-technologie die we dLAN noemen daarentegen, zorgt voor WiFi-bereik over een afstand van meerdere kamers. Wij helpen u de juiste keus te maken.

Dit is wat de verschillende technische apparaten doen

Router

Goede ontvangst in moniddellijke nabijeid van de router. Grote afstanden en hindernissen zoals plafonds en muren verzwakken het WiFi-signaal.

Router en Repeater

Een verzwakt signaal wordt doorgegeven. Hoe groter de afstand en hoe meer hindernissen, des te zwakker wordt de WiFi-ontvangst!

Router en Powerline

Optimale WiFi-ontvangst. Het signaal wordt via de stroomleiding doorgegeven – geen signaalverlies over grote afstanden. Plafonds en muren vormen geen hindernis!

 • De WiFi-repeater
 • De Powerline-oplossing

De WiFi-repeater

De WiFi-repeater wordt ingesteld via een webbrowser of WPS (WiFi Protected Setup). Indien u WPS gebruikt, hoeft u alleen te weten hoelang u de WPS-knop op de router ingedrukt hoeft te houden. Onze WiFi-repeaters geven u doorlopend informatie over de signaalsterkte met behulp van het led-display. De adapters volgen de gangbare WiFi-standaarden en zijn dus compatibel met alle gangbare WiFi-routers.

 • Lage aanschafkosten en compact ontwerp
 • ideaal voor kleine woningen
 • Ethernet-/LAN-poort voor externe LAN-apparaten

✖     halveert de overdrachtsbandbreedte (veel verlies)

 

✖     niet geschikt voor gebruik in grote woningen of over meerdere verdiepingen

 

Kortom: WiFi-repeaters zijn met name geschikt voor het uitbreiden van het WiFi-signaal op dezelfde etage wanneer het signaal verstoord wordt door enkele obstakels als muren. Maar WiFi-repeaters zijn minder geschikt om WiFi-problemen over meerdere verdiepingen op te lossen – ze werken alleen wanneer de architectuur van een ruimte voldoende open is.

De Powerline-oplossing

Onze Powerline-adapters met WiFi-functie dragen het internetsignaal via het elektriciteitsnetwerk. Zo komt het signaal in iedere ruimte, op elke verdieping. Het enige wat u nodig heeft, is ten minste twee dLAN-adapters, waarvan u er één verbindt met de router, en de andere inplugt in een stopcontact, daar waar u WiFi nodig heeft.

 • Amper signaalverlies
 • Flexibel gebruik door het hele huis, zelfs over een afstand van meerdere kamers
 • Net zo eenvoudig in te stellen als een repeater
 • Ideaal voor multimediatoepassingen
 • HD-streamen zonder vertraging
 • Stabiel online gamen op gameconsoles of pc

 

Kortom: de ideale oplossing voor betere WiFi-ontvangst, omdat er zelfs over grotere afstand betere dataoverdracht bereikt wordt. Installatie gebeurt via de encryptie-knop op de adapters (koppelen) of via de ‘Cockpit’-computertool. Daarnaast is het WiFi-netwerk uit te breiden door zoveel adapters toe te voegen als u wilt.

Informatie over WiFi-ontvangst voor routers en repeaters om rekening mee te houden

Structurele omstandinghede

...zoals muren, met een metalen profiel, massieve metselwerken en vloerverwarming kunnen een negatief effect hebben op het WiFi-signaal.

Signalen

...die door een nabijgelegen WiFi-systeem worden uitgezonden kunnen invloed hebben op het WiFi-signaal.

Elektronische apparaten

...zoals speakers, magnetrons en apparaten die gebruikmaken van de Bluetooth-frequenties zorgen voor extra storing.

De WiFi-oplossing

Indien deze factoren op uw situatie van toepassing zijn, raden we dLAN-adapters met WiFi aan die het signaal via het elektriciteitsnetwerk versterken tot aan de gewenste ruimte en daar voor betrouwbare WiFi zorgen. 

 

Meer over de oorzaken van en oplossingen voor WiFi-problemen

Onze productaanbevelingen voor u

Meer weten over het WiFi-aanbod, elimineren van plekken zonder internet of router- en product-compatibiliteit?

Gebruik onze gids voor optimalisatietips en productaanbevelingen


Lees meer