devolo opent de deur naar de uiteenlopende mogelijkheden van de digitale wereld dankzij een krachtig thuisnetwerk voor het slimme huis en zeer veilige datacommunicatie voor professioneel gebruik. Daarmee is devolo een aanjager van digitale innovaties. En dat al sinds de oprichting van het bedrijf in 2002.

Gegevens als levenselixer

Digitalisering is vandaag de dag een van de meestgehoorde kreten. Het levenselixer van digitalisering zijn gegevens. Als enen en nullen snellen ze door de kabel en door de lucht en zoeken ze hun weg van de zender naar de ontvanger. devolo had al in 2002 als belangrijkste doelstelling om deze weg zo efficiënt mogelijk vorm te geven. En het middel om dit realiseren was en is Powerline Communication (PLC).

PLC: thuisnetwerk dankzij devolo voor iedereen beschikbaar

Al vroeg onderkende het team rondom oprichter Heiko Harbers het potentieel van de technologie voor thuisnetwerken. PLC maakt gebruik van de aanwezige stroomleiding om het internetsignaal net als een lange gegevenskabel door te geven. PLC omzeilt daarmee het probleem van oplossingen die enkel en alleen uitgaan van WiFi. Hierbij hinderen wanden en plafonds namelijk het signaal.

 

Betere prestaties, groter marktsucces

Na de succesvolle introductie waren er in 2005 al één miljoen exemplaren van de handige stopcontactadapter verkocht. Intussen gebruiken miljoenen huishoudens in heel Europa oplossingen van devolo om via het stroomnet het internetsignaal supersnel in hun woning door te geven.

In de loop der jaren zijn adapters steeds krachtiger geworden. De transmissiesnelheid steeg van een bescheiden 14 Kbit/s naar 2,4 Gbit/s.

De eenvoudige adapterparen veranderden in Multiroom Kits die via de modernste mesh-WiFi-functionaliteiten in het hele huis een naadloos netwerk creëren. Hierbij vormt de momenteel krachtigste PLC-generatie de sterke backbone van de huidige paradepaardjes uit het productassortiment van devolo.

Krachtig thuisnetwerk maakt van trends een nieuwe levensstijl

Een krachtig net draagt er vandaag de dag in belangrijke mate toe bij dat grote trends duurzame veranderingen in ons leven teweegbrengen. Want hierdoor wordt de werkkamer bij videoconferenties een directiekamer, de kinderkamer door E-Learning en online-zoekopdrachten een virtueel leslokaal, de hobbykelder door tutorials een plaats waar talent geboren wordt en de zolder bij online-cursussen een fitnesscenter, kortom: door een perfect thuisnetwerk worden "[email protected]","[email protected]" en "[email protected]" vaste onderdelen van ons leven – powered by devolo.

Partner van internationale telecomproviders

devolo is echter niet alleen een toonaangevende aanbieder voor thuisnetwerkproducten die consumenten in de winkel of online kopen. Al vele jaren lang ondersteunt devolo telecomproviders met de ontwikkeling en productie van individuele oplossingen, waaronder firmware, verpakking en logistiek. Er is waarschijnlijke geen andere speler op de markt die zulke nauwe en langdurige partnerships met ISP's in heel Europa en daarbuiten heeft.

 

De Industry of Things ontstaat

 

Slimme netwerkverbindingen zijn inmiddels net zo belangrijk als water en stroom; ook in de industrie zijn ze van grote betekenis. Hierbij is 'smart' niet zomaar een modewoord, maar een naamwoord dat de ingrijpende verandering van businessmodellen en infrastructuur beschrijft die met de Industry of Things gepaard gaat.

devolo Eingangsbereich

devolo geeft hier op verschillende terreinen actief vorm aan door middel van zijn jarenlange ervaring en kennis van de gegevenstransmissie via bestaande leidingen. Of het nu gaat om wereldwijd opererende industriepartners, middenstanders of de energiesector die in snel tempo verandert: overal waar zeer veilige, krachtige datacommunicatie verlangd wordt, doen partners een beroep op devolo.

R&D: de fundamenten leggen voor komende technologiegeneraties

De uiteenlopende activiteiten van devolo berusten op een sterk R&D-team. Met 45 procent is het aantal R&D-medewerkers relatief hoog. En dat is heel bewust zo. Want het motto 'Engineered in Germany' is voor devolo een belangrijk onderscheidend kenmerk in de concurrentiestrijd. Daarnaast staat het voor het streven naar de hoogste kwaliteit.

Door zijn eigen ontwikkelkracht kan devolo R&D-projecten aangaan waarin de fundamenten voor nieuwe technologiegeneraties gelegd worden. Of het nu om de IEEE-standaard of het e-mobiliteitsproject van de EU gaat, de experts van devolo hebben in de afgelopen jaren geparticipeerd in meer dan 20 internationale projecten, commissies en standaardisatieorganisaties.

 

Met het oog op de digitale toekomst

 

Na begonnen te zijn met een 25-koppig team in Aken, is devolo nu een internationale speler met circa 300 medewerkers. Het bedrijf wordt geleid door de eigenaar, kenmerkt zich door een sterke teamgeest, is zeer concurrerend en heeft de digitale toekomst duidelijk in het vizier. Want de digitalisering staat nog maar aan het begin…

Over het bedrijf

Powerline-pionier

met driehonderd medewerkers.

Wereldmarktleider

Meer dan 40 miljoen verkochte Powerline-producten.

Deskundig team

Een van 's werelds grootste ontwikkelingsteams uit de branche.

Slimme

wereldwijde supplychain en meerdere kwaliteitstesten.

Betrokken

Wij zijn op verschillende manieren sterk betrokken bij innovatie en technologie en bij de economische regio Aken. 

Bedrijfgeschiedenis

 • 2002

  oprichting devolo AG

 • 2003

  Marktintroductie van HomePlug 1.0-producten

 • 2004

  Opbouw van een verkooporganisatie in heel Europa

 • 2005

  Wereldwijd de eerste MicroLink dLAN® Highspeed-adapter met 85 Mbps

 • Een miljoen adapters geleverd

 • 2007

  Datacodering met een druk op de knop: devolo dLAN® 200 AVeasy

 • 2008

  dLAN® 200 AVplus – het eerste product met geïntegreerd stopcontact en netfilter

 • 2009

  devolo is wereldwijd marktleider

 • 2010

  Introductie van dLAN® TV Sat 1300-HD

 • 2011

  Marktintroductie dLAN® 500 AV-productlijn

 • 2012

  devolo viert 10-jarig jubileum

 • 2013

  Marktintroductie dLAN® 500 WiFi – Het einde van alle WiFi-problemen

 • 2014

  devolo brengt de eerste 1200 Mbps dLAN-adapter op de markt

 • 2015

  Toetreding tot de smart home markt en de introductie van nieuwe productgroep "devolo Home Control"

 • 2016

  Marktintroductie devolo GigaGate, de WiFi Bridge voor de multimediahoek

 • 2017

  devolo viert 15-jarig bestaan

 • Verhuizing naar de nieuwe centrale vestiging in Aken

 • 2018

  devolo brengt devolo Magic op de markt

 • 2021

  devolo breidt uit naar de VS