Bij devolo zorgen we elke dag voor technische innovatie. De bescherming van ons milieu mag daarbij niet uit het oog worden verloren. In de logistiek en verpakking van onze producten, evenals met onze bedrijfslocatie in Aken, richten wij ons daarom op duurzaamheid - en leveren zo onze bijdrage aan een gezamenlijke, groene toekomst.

 

"Op zeer uiteenlopende gebieden voeren wij voortdurend maatregelen uit die ons in staat stellen hulpbronnen te sparen en het verbruik van materialen te optimaliseren. Voor ons betekent dit consequent duurzaam denken en handelen op een dagelijkse basis."  

Heiko Harbers, CEO

Gerrit Harbers, COO en Heiko Harbers, oprichter en CEO
Die umweltfreundliche Brownbox von devolo.

100% gerecycleerd: onze milieuvriendelijke verpakkingen


Wij gebruiken nieuwe verpakkingen voor veel producten in onze online winkel en op digitale marktplaatsen. Een extra verzenddoos is niet meer nodig. Zo verminderen we verpakkingsafval.

 

De nieuwe verpakking is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en kan 100% worden hergebruikt. Ook hebben we het materiaalgebruik in alle productverpakkingen aanzienlijk verminderd.

Ein LKW fährt durch eine grüne Landschaft.

Wij verzenden klimaatneutraal


Onze logistieke partner heeft zich ten doel gesteld om uiterlijk in 2030 alle leveringen in de Benelux emissievrij te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze partner

100% gerecycleerd papier: onze milieuvriendelijke inlegvellen


In het kader van onze duurzaamheidsstrategie schakelen wij geleidelijk alle drukwerk in onze verpakkingen over op 100% gerecycled papier. Bovendien worden voor nieuw drukwerk uitsluitend mineraalolievrije inkten gebruikt.

Website hosting met 100% hernieuwbare energie


Het draaien van websites verbruikt elektriciteit. Met onze hostingpartner zorgen wij ervoor dat devolo-websites draaien op servers in Duitsland die gevoed worden door 100% hernieuwbare energie.

Gebruik maken van de kracht van de zon: ons PV-systeem


Op het dak van ons hoofdkantoor in Aken hebben we een PV-systeem met een vermogen van 60 KW. Op piekmomenten in de zomer dekt dit systeem tot 50% van onze behoeften daar; de resterende energie die we nodig hebben, kopen we in als groene stroom. Dankzij ons PV-systeem hebben we tot nu toe meer dan 224 ton CO2 kunnen besparen (in november 2022).

Ons hoofdkwartier: DGNB-certificaat in goud


Het in 2017 gebouwde devolo-hoofdkantoor in Aken heeft het DGNB-certificaat in goud ontvangen. Het certificeringssysteem van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB) maakt duurzaam bouwen praktisch toepasbaar, meetbaar en vergelijkbaar. Het evalueert de algehele prestaties van een gebouw op basis van in totaal 37 criteria uit zes gebieden. Meer details op de website van de DGNB.

Onze partners: samen vooruitdenken


Samen met onze partner Proximus hebben wij onze verpakking geoptimaliseerd: de montagehandleiding staat nu rechtstreeks op de binnenkant en de doos is kleiner geworden. Op die manier winnen we 33% ruimte op de transportpallet en kunnen we, afhankelijk van het product, bijna dubbel zoveel adapters in de vrachtdozen verpakken. Dit verlaagt de transportkosten en helpt de CO2-uitstoot te verminderen.