Grenzeloze WiFi-ontvangst met hogere snelheid en beter bereik

De dLAN® 550 WiFi met range+ Technology zorgt voor snelle en krachtige internetverbindingen met een duidelijk groter bereik. Want als dLAN®-adapter gebruikt de dLAN® 550 WiFi de interne stroomleiding als een lange kabel en zorgt zo voor internet in elke ruimte.

 

Dankzij de intelligente WiFi Move Technology worden alle eindapparaten daarnaast automatisch met het beste beschikbare Wifi Access Point verbonden − optimale Wifi-ontvangst voor smartphones, tablets en dergelijke in alle ruimtes en op alle verdiepingen! Naast een compact en discreet design, is de dLAN® 550 WiFi uitgerust met een LAN-aansluiting voor het aansluiten van een eindapparaat (bijv. smart-tv).

 

Opmerking: De devolo dLAN-adapters zijn compatibel met alle routers, netwerkapparaten, andere devolo dLAN-adapters en andere HomePlug AV-producten. Helaas kunnen de nieuwe Magic powerline-adapters niet worden aangesloten op dLAN-adapters vanwege de verschillende standaard.

Hausillustration Powerline Adapter mit range+ Technologie dLAN 550 und Anwendungsbeispiele

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact

Powerline is uw snelle internet uit het stopcontact. Via het eenvoudige thuisnetwerk sluit u computers, amusementselektronica en andere netwerkapparaten kinderlijk eenvoudig aan op het internet.

 

Dankzij de range+ Technology realiseert u grotere bereiken zonder capaciteitsverlies. De Powerline-adapters maken gebruik van het interne stroomnet voor de internetverbinding, zodat elk stopcontact een internetaansluiting wordt. Een snelle verbinding in alle ruimten en op alle etages is direct zonder lastige bekabeling mogelijk. Met powerline haalt u uw LAN uit het stopcontact - en dat op alle etages, in de kelder en zelfs in de tuin.

 

De voordelen op een rij

WiFi in het hele huis!

De dLAN® 550 WiFi met range+ Technology zorgt voor snelle en krachtige internetverbindingen met een duidelijk groter bereik. Want als dLAN®-adapter gebruikt de dLAN® 550 WiFi de interne stroomleiding als een lange kabel en zorgt zo voor internet in elke ruimte.

 

Dankzij de intelligente WiFi Move Technology worden alle eindapparaten daarnaast automatisch met het beste beschikbare Wifi Access Point verbonden − optimale Wifi-ontvangst voor smartphones, tablets en dergelijke in alle ruimtes en op alle verdiepingen! Naast een compact en discreet design, is de dLAN® 550 WiFi uitgerust met een LAN-aansluiting voor het aansluiten van een eindapparaat

Powerline-verbinding via de stroomleiding

 • Powerline gegevensoverdracht tot wel 500 Mbit/s.
 • LAN-aansluiting voor het verbinden van een apparaat.
 • Supereenvoudige installatie. Gewoon uitpakken, aansluiten en aan de slag.

Optimale WIFI

 • Optimale WIFI-ontvangst voor onder meer smartphone, tablet en laptop – met tot wel 300 Mbit/s.
 • De WiFi Move Technology verbindt automatisch meerdere adapters tot één groot WIFI-netwerk.

De dLAN 550 WiFi is ideaal voor de volgende toepassingen

Streamen

Stream in de hoogste kwaliteit de nieuwste blockbuster of geniet van de nieuwste aflevering van uw favoriete serie zonder hinderlijke laadtijden en vertragingen.

Thuiskantoor

Met de dLAN® 550 WiFi-adapter breidt u moeiteloos uw bestaande netwerk uit en profiteert u in het hele huis van snel wifi – zowel op zolder als in de kelder en in de tuin.

Gaming

Daarnaast zorgt de dLAN® 550 WiFi-adapter via de geïntegreerde LAN-aansluiting voor een snelle internetverbinding voor apparaten als smart-tv’s en gameconsoles.

Leveringsomvang

Uitbreidingsadapter
 • 1x dLAN® 550 WiFi
 • 1x Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 1x dLAN® 550 WiFi
 • 1x dLAN® 550 duo+
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x Ethernetkabel (Wit, 2m)

Network Kit
 • 2x dLAN® 550 WiFi
 • 1x dLAN® 550 duo+
 • 1x Installatiehandleiding
 • 1x Ethernetkabel (Wit, 2m)

Support / FAQ

Zijn mijn dLAN-adapters automatisch gecodeerd of kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren?

Of uw buurman theoretisch het datasignaal van uw devolo-netwerk kan ontvangen, hangt af van het elektriciteitsnet in uw huis. Elektriciteitsmeters en lange kabellengtes kunnen het signaal sterk verminderen. Voor de zekerheid raden wij aan om uw eigen netwerk te versleutelen met de encryptieknop op de adapters of via de devolo Cockpit software / Home Network app.

 

Om dit te doen, drukt u kort op de encryptieknop op één adapter. Binnen 2 minuten drukt u ook op de encryptieknop op de tweede adapter. Als u meer dan twee adapters in uw netwerk hebt, herhaalt u het proces voor elke extra adapter. De adapters genereren een willekeurig wachtwoord, wisselen dit met elkaar uit en de verbinding wordt vervolgens 128-bit AES gecodeerd.

Aan welk instapmodel moet ik de voorkeur geven - dLAN 550 of Magic 1?

De Magic 1 producten moeten beschouwd worden als de nieuwe instapklasse van devolo op het gebied van powerline en vertegenwoordigen de duidelijk verbeterde opvolger van de dLAN 550 productklasse. In laboratorium- en veldtests bewijzen Magic 1 producten vergelijkbare prestaties als dLAN 1200 producten. Aangezien MIMO-technologie, die nuttig is voor het vergroten van de dekking, alleen wordt gebruikt in de high-end producten van de devolo Magic 2-serie, raden wij Magic 2 producten aan voor veeleisende scenario's.

Welke WiFi-apparaten kan ik verbinden met de dLAN® WiFi-adapters?

In principe kunt u alle gangbare mobiele apparaten, die over een WiFi-module beschikken, met de dLAN® WiFi-adapters verbinden - en zo een snelle draadloze verbinding met het internet en het thuisnetwerk opzetten. Daaronder vallen smartphones zoals de Samsung Galaxy of de Apple iPhone, tablet-PC‘s zoals de Apple iPad en laptops. Ook conform uitgeruste amusementselektronica kunnen zo in een handomdraai in het netwerk worden opgenomen - zoals bijvoorbeeld smart-TV of internetradio.

Kan men de WiFi en de geïntegreerde LAN-poort tegelijkertijd gebruiken?

Ja, het gelijktijdige gebruik van WiFi en de LAN-aansluiting is onbeperkt mogelijk..

Is het ook mogelijk met dLAN® WiFi in de tuin draadloos te surfen?

De dLAN®-WiFi-adapters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik binnenshuis. Door gebruik in een stopcontact in de buurt van een raam kan de WiFi-ontvangst zich echter uitstrekken tot de tuin, het balkon of het terras. Zo heeft u ook buiten optimale WiFi-kwaliteit.

Kan mijn buurman mijn gegevens afluisteren? Hij is per slot van rekening op hetzelfde stroomnet aangesloten!

Of uw buurman het datasignaal van uw devolo-netwerk ontvangt, hangt af van het stroomnet in uw huis. Stroommeters en grote leidingslengten kunnen het signaal sterk verzwakken. Om zeker te zijn, adviseren wij het eigen netwerk met behulp van de beveiligingsknop op de adapters of devolo Cockpit software te coderen.

Waarom hebben devolo-adapters geen fasekoppeling nodig?

Door het hoogfrequentieoverspringen worden de datasignalen automatisch over alle fasen verdeeld. De enige vereiste hiervoor is een parallel verloop van de fasen. Dit hoogfrequente overspringen houdt een demping in en kan tot vermogensverlies leiden.

Kan ik devolo-producten in verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging gebruiken?

Het gros van de in de handel verkrijgbare verdeelstekkers met overspanningsbeveiliging leidt tot performance-beïnvloeding van het devolo netwerk en is daarom slechts beperkt aan te raden. Een uitzondering vormen speciaal voor het gebruik in combinatie met devolo-adapters ontwikkelde modellen.Deze kunt u onder andere verkrijgen van de fabrikant APC, modellen PL8VT3 en PL5B.

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

 

In een gemengd netwerk maakt elke adapter verbinding met de andere adapter in de hoogst mogelijke snelheid. Onafhankelijk van andere adapters in het netwerk.In een netwerk van bijvoorbeeld een 500 Mbps-adapter en twee 1200 Mbps-adapters maakt de 500 Mbps-adapter verbinding met de 1200 Mbps-adapters met een snelheid tot 500 Mbps. Tegelijkertijd maken de 1200 Mbps-adapters onderling verbinding, maar dan met de volle 1200 Mbps-snelheid.

Met welke besturingssystemen werken devolo-adapters samen?

De devolo-adapters werken, besturingssysteemonafhankelijk, met alle netwerkapparaten samen die data per IP-signaal versturen. Ze gedragen zich daarbij als een lange netwerkkabel. Alleen de optionele extra software is besturingssysteemafhankelijk. Wij bieden software voor alle gangbare besturingssystemen zoals Microsoft Windows ®, Mac OS, Linux, Android, iOS. De details kunt u vinden bij de beschrijving van het betreffende product.

Downloads

Let op: Update de firmware van uw dLAN WiFi-toestellen a.u.b. alleen, wanneer u de firmware-update 5.3 of hoger op deze adapters reeds heeft uitgevoerd. Instructies vind je hier.