devolo Powerline Adapter Magic 2 LAN triple

Productdetails

De Magic 2 LAN triple stopcontactadapter beschikt over drie Gigabit LAN-aansluitingen met een maximale snelheid van 2.400 Mbps. In de Starter Kit uitvoering legt u met de adapter de basis voor uw nieuwe Powerline-netwerk.  U kunt met de Magic 2 LAN triple echter ook een bestaand netwerk uitbreiden. Hiermee wordt een LAN switch in het Home-Office of in de woonkamer overbodig.

 

Compatibel en altijd uitbreidbaar met alle adapters uit de devolo Magic-serie. devolo-adapters uit de dLAN-serie worden niet ondersteund.

 • Drie poorten voor uw multimediacenter
 • Installatie Starter Kit
 • Elke verlenging

Drie aansluitingen voor uw Multimediacenter

Omdat de Magic 2 LAN triple-adapter is voorzien van drie Gigabit LAN-aansluitingen, is één stopcontactadapter voldoende om bijvoorbeeld uw volledige multimediacenter in de woonkamer online te zetten. Signaalstoring? – Die komen op een Powerline-netwerk (vooral in vergelijking met een normale WiFi-verbinding) vrijwel niet voor.

Ein Regal im Wohnzimmer. Neben dem Regal ist ein devolo Magic 2 LAN triple an der Wand angeschlossen. Mit dem Powerlan Adapter sind 3 LAN Kabeln verbunden.

Elke Magic Starter Kit bevat twee stopcontactadapters.

Voor het opbouwen van een Powerline-netwerk heeft u twee adapters nodig. De Basic-adapter verbindt u met behulp van de meegeleverde LAN-kabel gemakkelijk met uw router. Deze zet het internetsignaal op uw stroomleiding.

De tweede adapter – en nog net zoveel als u wilt – steekt u ergens in huis in een stopcontact waar het internetsignaal weer wordt "opgepikt". Uw Powerline-netwerk is meteen gereed en u surft met een stabiel internet op hoge snelheid overal heen.

 

Naar de handleiding

Alle goede dingen bestaan in drieën – dat telt in het bijzonder wanneer u thuis een supersnel Powerline-netwerk opbouwt of wilt uitbreiden.

De Magic-adapters van devolo zijn niet alleen snel maar zijn eenvoudig via Plug & Play te installeren: Vrij stopcontact zoeken, de adapter insteken en de adapter verbindt zich automatisch met het bestaande Powerline-netwerk. Geniet van ontspannen surfen! Waar? In elke kamer – waar een stopcontact aanwezig is.

devolo Powerline Adapter Magic 2 LAN triple vordere Seite

Wilt u alle mogelijkheden van modern entertainment optimaal benutten?

Dan is er maar één oplossing: een internetverbinding met toekomstbestendige hardware! Wij maken bij al onze Magic-producten gebruik van de moderne G.hn-technologie. G.hn-chips van de tweede generatie maken ongekende snelheden mogelijk en zorgen voor meer stabiliteit.

Ein Fernseher ist auf einem Schrank im Wohnzimmer. Daneben ist ein devolo Powerline Adapter Magic LAN in einer Steckdose an der Wand angeschlossen.

Uw krachtig multimedia center

4k beeldschermen worden steeds goedkoper. En dan? De 8k-technologie staat al in de startblokken en met het hierbij behorende streamingaanbod in hoge resolutie is een zeer snelle gegevenstransmissie vereist.

Familie im Wohnzimmer schaut Fern. Der kleine Junge hält die Fernbedienung.

Streamen in HD

Bij het downloaden van een film wilt u niet eeuwig wachten – en wanneer u een film in HD-resolutie streamt, moet het beeld niet steeds schokken.

 

Mann spielt ein VR Game während er ein VR Set trägt

Cloud-Gaming

Wanneer u online speelt en hierbij bv. de nieuwe mogelijkheden van cloud-gaming wilt gebruiken, bent u aangewezen op een stabiele en snelle internetverbinding.

Waarom Powerline?

Hausszenario Leistung des Repeaters

EEen thuisnetwerk zonder Powerline-componenten ziet er ongeveer zo uit: in het huis staat een router die een WiFi-signaal uitzendt. Daar komen misschien nog een WiFi-repeater en een tweede LAN-aansluiting in een andere kamer bij. Voor veel internettoepassingen is deze architectuur eenvoudig niet voldoende – tenminste niet in elke kamer. Vooral bij dikke muren en over meerder verdiepingen blijft het WiFi-netwerk achter bij de mogelijkheden. De snelheid loopt snel terug wanneer de gebruiker zich van de router of repeater verwijdert. Hier komen de onderbrekingen in de verbinding nog eens bij.

Hausillustration der devolo Powerline Adapter Magic 2 LAN triple Network Kit

Met de Magic 2 LAN triple-adapters van devolo bent u niet meer aangewezen op de storingsgevoelige WiFi-verbinding. Nu kunt u internet-compatibele apparatuur – de PC, de spelconsole of de Smart-TV – via LAN eenvoudig direct met internet verbinden.

Met de Powerline-technologie in onze Magic-adapters halen de aangesloten apparaten het internetsignaal eenvoudig uit het stopcontact.

De voordelen op een rij

 • Driemaal zo snel: drie Gigabit LAN-aansluitingen met een topsnelheid van 2.400 Mbps.
 • Overal snel internet: De Magic 2 LAN triple kan afstanden tot 500 meter overbruggen
 • High-Performance met ongekend stabiel netwerk: De Magic 2 LAN triple maakt gebruik van alle drie de aders in het elektriciteitsnet.
 • Veilige encryptie met 128 bit AES (Advanced Encryption Standard)
Voor de Magic 2 LAN triple worden de volgende LAN-apparaten aanbevolen:
 • Clouddata
 • Printer
 • Computer
 • Gameconsole
 • Smart-tv

Ondersteunde besturingssystemen
 • vanaf Android 5.0
 • vanaf  Windows 7
 • vanaf  Mac OS X 10.9
 • vanaf iOS 9
 • vanaf Ubuntu-Linux 14.04

Leveringsomvang

Uitbreidingsadapter
 • 1x devolo MAGIC 2 LAN triple Adapter
 • 1x Ethernetkabel (2m)
 • 1x Installatiehandleiding

Starter Kit
 • 1x devolo MAGIC 2 LAN triple Adapter
 • 1x devolo MAGIC 2 LAN Adapter
 • 1x Installatiehandleiding
 • 2x Ethernetkabel (2m)

Support / FAQ

Zijn mijn Magic-adapters automatisch versleuteld of kan mijn buurman meeluisteren met mijn gegevens?

Maak je geen zorgen, je gegevens zijn veilig. Magic adapters zijn 128bit AES gecodeerd en wisselen automatisch onderling een willekeurig wachtwoord uit na de eerste plug-in.

 

Bovendien bereiken uw datasignalen de buurman meestal niet. Mocht dit in uitzonderlijke gevallen toch gebeuren, dan zijn de adapters doeltreffend beschermd via de krachtige encryptie.

Welke datasnelheden kan ik met Magic 2 bereiken?

Magic 2 producten bereiken een unidirectionele bruto datadoorvoer (d.w.z. inclusief powerline overhead) van maximaal 2400 Mbps onder optimale bedrijfsomstandigheden.

 

Deze theoretische, maximale transmissiesnelheid is gebaseerd op de technische specificatie onder ideale omstandigheden. Afhankelijk van de netwerkomgeving (afstand, netwerkverkeer, naburige netwerken, ruis op elektrische leidingen, kwaliteit van de elektrische installatie, enz.

 

Snelheidstests die zijn uitgevoerd met eindapparaten zoals smartphones of laptops hebben betrekking op een bidirectionele netto datadoorvoer (d.w.z. zonder bovenleiding van het elektriciteitsnet), die dus niet vergelijkbaar is en lager blijkt te zijn dan de bruto datadoorvoer op het elektriciteitsnet.

Worden Magic-uitbreidingsadapters ook automatisch geïnstalleerd?

Nee. U moet het nieuwe apparaat met een van de reeds geïnstalleerde apparaten via een druk op de toets toevoegen. U moet hiertoe eerst een adapter uit het bestaande netwerk selecteren en vervolgen de coderingsknop van de nieuwe adapter bedienen.

Hoe kan ik het wachtwoord voor mijn thuisnetwerk wijzigen?

Is mijn thuisnetwerk dat uit Magic-apparaten bestaat na de eerste installatie automatisch beveiligd?

Ja. Alle Magic-adapters werken veilig en gecodeerd met elkaar.

Hoe worden Magic-apparaten geïnstalleerd?

De apparaten verbinden zich automatisch; u hoeft zelf niets te doen.

Kunnen dLAN- en Magic-netwerken naast elkaar worden gebruikt?

Het naast elkaar gebruiken van verschillende technologieën leidt mogelijk tot verminderde netwerkprestaties. Voor het beste resultaat gebruik je alleen het Magic-netwerk.

Ondersteunen Magic-apparaten ook oudere dLAN-apparaten?

dLAN-apparaten worden niet door de nieuwe technologiegeneratie ondersteund.

Met welke hardware zijn Magic-apparaten compatibel?

Magic-apparaten zijn compatibel met alle routers en met producten die door het HomeGrid-forum gecertificeerd zijn. Magic-apparaten met wifi werken samen met alle voor wifi geschikte apparaten.

Downloads