Persberichten

Eindklant / 25.03.2019

devolo: 40 miljoen powerline-adapters verkocht

devolo: 40 miljoen powerline-adapters verkocht

Een nieuwe mijlpaal voor devolo: de Duitse thuisnetwerkspecialist heeft in totaal 40 miljoen powerline-adapters verkocht en daarmee een nieuw record neergezet. De adapters gebruiken het elektriciteitsnetwerk om internetsignalen te verzenden, wat elk stopcontact in huis eenvoudig omtovert in een toegangspunt naar het wereldwijde datanetwerk.

“Mensen willen overal een krachtig WiFi-signaal en hoge internetsnelheden, of ze zich nu in de kelder, de keuken of de kinderslaapkamer bevinden”, zegt Heiko Harbers, CEO van devolo AG. “Met onze ‘internet via het stopcontact’-oplossingen spelen we in op de aanhoudende trend van steeds uitgebreider thuisnetwerken.” Daarbij stimuleert de nieuwste generatie powerline-oplossingen die devolo eind 2018 op de markt bracht, de vraag naar internet via het stopcontact.

Als een van de eerste leveranciers wereldwijd maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste generatie high-performance chips die de G.hn-standaard ondersteunen. Deze techniek wordt gezien als de toekomst van thuisnetwerken via bestaande bedradingen, zoals het elektriciteitsnetwerk. devolo behaalt door het gebruik van de chips nieuwe dimensies in snelheid en bereik. Recent noemde een van de grootste Duitse computermagazines de adapters in de Magic-serie van devolo de “snelste powerline-adapters ooit getest”.

devolo is in 2002 opgericht in het Duitse Aken en is naast thuisnetwerken actief op het gebied van smart home en smart grid. Zo heeft devolo voor gebruikers die van hun huis een smart home willen maken, een assortiment van producten die eenvoudig te combineren en te koppelen zijn. Gebruikers kunnen hiermee het energieverbruik verminderen en het comfort en de veiligheid verhogen. De smart grid-oplossingen zijn gericht op energieleveranciers en netbeheerders. devolo biedt ze een uitgebreid assortiment van slimme-elektriciteitsmeters en datatransmissie- en versleutelingsproducten.