Persberichten

Eindklant / 19.02.2019

devolo Home Control met nieuwe Alexa smart home skill: stembediening voor het smart home

devolo Home Control met nieuwe Alexa smart home skill: stembediening voor het smart home

“Alexa, doe het licht in de woonkamer aan” – dit soort simpele opdrachten werkt nu ook voor devolo Home Control. Na een eenvoudige installatie van de nieuwe devolo smart home skill hebben eigenaren van een met Alexa compatibel apparaat een ruime hoeveelheid smarthomespraakopdrachten tot hun beschikking. Van het bedienen van de verlichting tot en met het instellen van de thermostaat.

Luister goed!


“Alexa, stel de woonkamertemperatuur in op 22 graden.” devolo Home Control luistert vanaf nu naar deze en andere opdrachten op het moment dat je ze hardop uitspreekt. Of het nu gaat om de thermostaat in de badkamer, woonkamer of zelfs een complete groep apparaten: schakelaars of je smartphone zijn voor deze handelingen nu overbodig.

Vanaf het moment dat je ’s ochtends wakker wordt, ervaar je niets dan gemak. Heb je een ‘My good morning’-scenario ingesteld? Dan vinden verschillende dingen automatisch plaats. Als je de stemassistent wakker maakt met “Alexa, start ‘My good morning’!”, dan wordt de badkamer verwarmd tot de gewenste temperatuur, gaat het licht aan en gaat de keukenradio aan.


Of misschien wil je ontspanning als je thuiskomt van je werk. Als je een ‘Movie night’-scenario hebt ingesteld, tovert Alexa je huis om in een eigen bioscoop. De lampen gaan uit, Philips Hue® stelt de juiste kleurtemperatuur in en de tv gaat aan. Laat de show maar beginnen!

 

Stembediening instellen in een paar stappen

Instellen is heel eenvoudig: devolo Home Control-eigenaren hebben alleen een met Alexa compatibel apparaten nodig. In de bijbehorende Alexa-app voeg je vervolgens de devolo smart home skill toe en klaar is kees. Vanaf dat moment is stembediening beschikbaar voor je intelligente stopcontact, radiator- en kamerthermostaten en muurschakelaars, en ook voor alle scenario’s, regels en tijdsinstellingen.

 

devolo Home Control: open systeem voor maximale verscheidenheid

Gebruikers hebben toegang tot zowel native Home Control-componenten als talloze producten van externe leveranciers. De slimme Home Control Unit van devolo maakt het mogelijk om smarthomeproducten van verschillende producenten te combineren. Voorbeelden van veel toepassingen van stembediening met Amazon Alexa of de Google Assistant vind je hier: https://www.devolo.com/smart-home/comfort.html.

 

Regelmatig gratis updates

devolo Home Control biedt meer voor minder. In tegenstelling tot andere oplossingen die alleen individuele producten via Alexa (wifi-stopcontacten, bijvoorbeeld) kunnen bedienen, biedt Home Control uitgebreide smarthomestembediening en garandeert zo meer veiligheid, gemak en efficiënt energieverbruik. Een devolo Home Control Starter Pack is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219,90 euro. Maandelijkse abonnementskosten zijn niet van toepassing. Toekomstige Home Control-updates zijn daarnaast gratis.