Persberichten

Eindklant / 19.03.2020

Een krachtig netwerk: essentieel om efficiënt van thuis te werken

Een krachtig netwerk: essentieel om efficiënt van thuis te werken

Onze thuis wordt steeds meer een plek om te werken en digitaal te leren. Maar bij velen is het thuisnetwerk vaak te zwak voor bijvoorbeeld videoconferenties met collega’s of reikt de WiFi niet tot aan je bureau. De reden? Wel, wist je dat vloerverwarming je internetverbinding kan beïnvloeden? Dat je warmwaterleidingen het WiFi-signaal kunnen verstoren? En dat plafonds en muren een signaal zo afzwakken dat de uithoeken van je huis soms helemaal geen bereik hebben? Niet zo handig als je probleemloos vanuit huis wil werken. Miljoenen mensen zijn om die reden al overgestapt op devolo Powerline-technologie. Deze technologie ondervindt namelijk geen hinder van plafonds, muren en waterleidingen. Powerline maakt gebruik van het elektriciteitsnetwerk en zorgt voor een internetsignaal via elk stopcontact in je huis. devolo geeft vier tips om het meeste uit je thuisnetwerk te halen.

Vind de beste plek voor de adapter
Je vindt de beste plek voor je adapter door een aantal simpele stappen te volgen. Steek de adapter rechtstreeks in een stopcontact; gebruik geen stekkerdoos of verlengsnoer. Zitten er bij jou meerdere stopcontacten naast elkaar op de muur? Dan heeft dit hetzelfde effect als een stekkerdoos. Zorg er in dat geval voor dat je de aangrenzende stopcontacten vrij laat als je Powerline-adapters verbindingsproblemen hebben. Nog beter: gebruik het geïntegreerde stopcontact van de devolo-adapter voor een stekkerdoos. Dat stopcontact is namelijk uitgerust met interferentie-onderdrukking, zodat het Powerline-netwerk optimaal functioneert.

Controleer de verbinding
Gebruik je meerdere adapters in je huis? Dan is er een eenvoudige truc om te controleren of deze  met elkaar verbonden zijn. Steek daarvoor eerst de apparaten naast elkaar in een stekkerdoos. Als de twee adapters een netwerk vormen, zie je dit aan het led-lampje. In de installatiegids vind je informatie over dit lampje en zijn knippergedrag. Maken de apparaten geen verbinding? De meeste apparaten hebben een knopje om alsnog (handmatig) verbinding te maken. Bonus: door de apparaten met elkaar te verbinden, wordt de Powerline-communicatie versleuteld. Dit beschermt het Powerline-netwerk tegen ongeautoriseerde toegang. Nieuwe Powerline-modellen, zoals devolo Magic, gaan nog een stapje verder: zij zijn uitgerust met automatische encryptie.

De perfecte combinatie: Powerline-backbone met Mesh-Wifi
Powerline-adapters met Mesh-WiFi beschikken over verschillende voordelen. De WiFi-toegangsdata van de router zijn via WPS over te zetten naar de Powerline-adapters. Hiervoor druk je kort op de WPS-knop op de router en op de Powerline-adapter. Zo creëer je een uniform WiFi-netwerk in plaats van meerdere WiFi-toegangspunten met verschillende toegangsdata. Een van de voordelen van Mesh-functies is dat ze een continue verbinding garanderen tussen mobiele apparaten en de sterkste devolo-WiFi-hotspot. Daarnaast wisselen de apparaten automatisch tussen het ene toegangspunt en het andere. Dit is met name handig als je met een smartphone, tablet of laptop van de ene naar de andere kamer loopt.

Gebruik recente modellen en installeer updates
Ben je van plan voor het eerst een Powerline-netwerk te installeren? Dan is het een goed idee om te investeren in apparaten van de nieuwste generatie. Zo ben je voorbereid op de toekomst, omdat de eisen voor een sterk thuisnetwerk continu veranderen. Zorg ervoor dat je genoeg LAN-verbindingen hebt op de adapters en dat deze een geïntegreerd stopcontact hebben, en dat de adapters Mesh-WiFi ondersteunen, zoals devolo Magic. Voor een snelle een stabiele WiFi-verbinding in je hele huis installeer je voldoende adapters. Ook zijn er verschillen in snelheid. De huidige snelste devolo Powerline-adapter voorziet in een datadoorvoer van 2.400 Mbps. Verder is het belangrijk dat je updates meteen installeert, zodat je profiteert van nieuwe functies en up-to-date beveiligingsinstellingen. De meest recente modellen zijn voor nog meer gebruiksvriendelijkheid te verbinden met de Home Network App van devolo. De app is zo in te stellen dat hij automatisch alle beschikbare updates installeert.


Druk op foto's