Persberichten

Eindklant / 20.07.2022

De nieuwe devolo Home Network-app: meer comfort, gemak en overzicht, plus praktische extra's

De nieuwe devolo Home Network-app: meer comfort, gemak en overzicht, plus praktische extra's

devolo introduceert een fundamenteel vernieuwde versie van zijn Home Network-app. De nieuwe versie, die beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten, maakt de installatie en bediening van alle huidige devolo Home Networking-apparaten eenvoudiger. De app biedt daarnaast een verbeterde gebruiksbegeleiding en slimme extra's zoals een geïntegreerde Wi-Fi-snelheidstest.

De app voor het hele devolo Home-netwerk

De gratis Home Network-app van devolo komt in een volledig herziene versie beschikbaar in de app stores van iOS- en Android-toestellen. Gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit staan centraal bij deze revisie, waarvoor verschillende gebruikersonderzoeken en bètatests werden uitgevoerd. Het resultaat is een app voor smartphones en tablets die het beheer van devolo-producten voor het thuisnetwerk een stuk eenvoudiger en makkelijker maakt. De app ondersteunt alle huidige apparaten, van Powerline- of mesh WiFi-adapters tot repeaters. Het wordt nu zelfs mogelijk om nieuwe producten die nog op de markt gaan komen, straks te bedienen met behulp van de Home Network-app.

Makkelijk, snel, overzichtelijk

In de devolo Home Network-app vinden gebruikers alles wat ze nodig hebben om hun thuisnetwerk te beheren. Een interactieve wizard en handige stap-voor-stap instructies helpen je door de installatie, en via intuïtieve menu’s kan je vervolgens alle belangrijke functies bedienen. Bovendien kunnen met de app heel gemakkelijk firmware-updates worden geïnstalleerd. Bij problemen biedt een geïntegreerd helpcentrum duidelijke ondersteuning om snel een oplossing te vinden.

De vernieuwde begeleiding voor tijdens de installatie en gebruik van devolo-producten maakt alle functies zeer toegankelijk. Zelfs gebruikers die niet erg technisch onderlegd zijn, kunnen bijvoorbeeld in slechts een paar eenvoudige stappen een gastnetwerk instellen of de WiFi-prestaties overzien en optimaliseren.

Functies voor gevorderde gebruikers

Voor ervaren gebruikers biedt de nieuwe Home Network-app van devolo ook toegang tot ‘Advanced Settings’, zodat zij het thuisnetwerk kunnen finetunen. Bovendien beschikt deze versie van de app over nieuwe intelligente functies, zoals een geïntegreerde WiFi-snelheidstest. Dit maakt de Home Network-app tot een handige alles-in-één-oplossing voor devolo-thuisnetwerken: van het beheer van meerdere Powerline-netwerken en de configuratie van een mesh-netwerk, tot het instellen van goed beveiligde WiFi-toegang voor gasten. Alle belangrijke informatie en instellingen zijn op die manier gemakkelijk te vinden binnen een paar tikken in de app.

Algemene informatie en verkrijgbaarheid

De Home Network-app van devolo maakt het mogelijk om alle huidige en toekomstige netwerkcomponenten van devolo te bedienen met Android- of iOS-smartphones. Je kan de app vanaf nu gratis downloaden in de betreffende app stores. Voor ervaren gebruikers zijn de web-user interface en de devolo Cockpit (Windows, MacOS, Linux) nog steeds beschikbaar.