Persberichten

Eindklant / 03.03.2022

De volgende generatie WiFi: de nieuwe devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits

De volgende generatie WiFi: de nieuwe  devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits

Geavanceerde home entertainment-systemen werken pas echt goed als de WiFi in huis op zijn sterkst is. Daarom introduceert de Duitse netwerkexpert devolo nu twee nieuwe Mesh-kits voor een WiFi-upgrade tot in de perfectie – met de nieuwste WiFi 6-functies, de beste Mesh-technologie en de snelste Powerline-standaard G.hn. Met de nieuwe Mesh-kits worden films in de woonkamer gestreamd in vloeiende 4K- of 8K-resolutie, terwijl de kinderen gamerecords verbreken en die belangrijke videovergadering in de home office zonder één enkele onderbreking verloopt.

Waarom home entertainment sterke WiFi vereist

Van films en tv-series tot muziek en videogames – met één druk op de knop is al dit moois voor ons beschikbaar. Het probleem is echter dat met de toename van het aanbod ook het aantal apparaten dat op het internet is aangesloten, toeneemt. Dit groeiende datavolume wordt een steeds grotere uitdaging voor een enkele router. Er ontstaan problemen doordat verouderde routermodellen niet in staat zijn een groot aantal netwerkapparaten tegelijk te verwerken, of doordat routers gewoon hun kracht verliezen naarmate de afstand tussen hen en de apparaten toeneemt.

Gemakkelijk upgraden naar Mesh-WiFi

Met de Magic 2 WiFi 6 Mesh Kits biedt devolo de beste oplossing voor het moeiteloos moderniseren van thuisnetwerken. Handige adapters veranderen elk stopcontact in een high-speed-toegangspunt met geavanceerde WiFi. De slimme combinatie van innovatieve technologieën zorgt daarbij voor continu hoge datasnelheden. Terwijl de adapters stabiele Mesh-WiFi genereren in de 2,4 en 5 GHz-frequentieband (in overeenstemming met de WiFi 6-standaard), zorgt de Powerline G.hn voor een sterke verbinding die zich niet laat tegenhouden door muren en plafonds.

De oplossing is even ingenieus als eenvoudig door de plug-and-play-installatie. De adapters verbinden zich met elkaar door middel van een volledig geautomatiseerd koppelproces, en zorgen zo voor een zeer geavanceerd draadloos thuisnetwerk. De WiFi van de router kan (en moet) na de installatie worden uitgeschakeld om met de adapters een WiFi 6-thuisnetwerk te creëren dat in perfecte harmonie werkt.

Het smart home-netwerk

Zelfs het meest verouderde draadloze netwerk kan zo in een handomdraai worden vervangen door WiFi van hoge kwaliteit met Mesh-comfort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Airtime Fairness om snellere WiFi-clients meer verbindingstijd te geven ten opzichte van tragere. Band Steering verbindt daarnaast client-apparaten automatisch met de beste frequentieband om slim beheer van het draadloze netwerk mogelijk te maken. Access Point Steering en Client Steering zorgen op hun beurt voor een overgang met de minst mogelijke onderbreking van de ene devolo Magic 2 WiFi-adapter naar de andere, bijvoorbeeld wanneer gebruikers zich met een smartphone, tablet of laptop door het huis verplaatsen.

Het beste en meer – WiFi 6

Naast dit alles profiteert het thuisnetwerk van de voordelen van de huidige WiFi 6-norm (ook wel bekend als WiFi ax). Daartoe behoort vooral OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access). Dit is een modulatietechnologie die ervoor zorgt dat er efficiënter gebruik gemaakt wordt van beschikbare frequenties.

Bovendien kunnen dankzij MU-MIMO, dat in twee richtingen werkt, zelfs meerdere apparaten tegelijk optimaal worden verbonden. Dit is belangrijk voor elk modern huishouden, gezien het aantal WiFi-clients elk jaar toeneemt. De Target Wake Time (TWT), die aanzienlijk is geoptimaliseerd in vergelijking met normale netwerken, regelt op een zeer efficiënte manier de draadloze communicatie en zet apparaten langer in de slaapstand als ze op dat moment geen verbinding nodig hebben. Deze vorm van regelmatigere en langere pauzes van de draadloze communicatie bespaart energie en batterijcapaciteit.

Prijs en beschikbaarheid

devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh is nu verkrijgbaar in twee varianten: de Starter Kit bevat twee adapters voor een prijs van 349,90 euro (inclusief btw). Voor grotere woonruimtes adviseren we de Multiroom Kit, die wordt geleverd met drie adapters voor 499,90 euro (inclusief btw). De apparaten zijn volledig compatibel met alle andere producten uit de devolo Magic-serie en alle gangbare routers. devolo biedt daarnaast drie jaar fabrieksgarantie op alle producten. De devolo Home Network-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android: deze app leidt de gebruiker stap voor stap door het set-up-proces en zorgt ervoor dat, na het eerste gebruik, het beheer van het thuisnetwerk een fluitje van een cent is. Zo maakt devolo geavanceerde technologie heel toegankelijk – zelfs voor gebruikers die weinig tot geen ervaring hebben met netwerktechnologie.