Persberichten

Eindklant / 10.06.2022

devolo introduceert Repeater 5400 met WiFi 6-turbobooster

devolo introduceert Repeater 5400 met WiFi 6-turbobooster

Met de WiFi 6 Repeater 5400 maakt de Duitse netwerkspecialist devolo AG elke soort WiFi in huis geschikt voor de toekomst. De krachtige repeater in desktop-format is overal te plaatsen en brengt stabiel, high-speed internet naar alle hoeken van het huis door middel van snelle WiFi 6 en slimme mesh-functies.

De WiFi-boost voor elk huishouden

In deze digitale maatschappij is ons dagelijks leven bijna ondenkbaar zonder sterke internetverbindingen. Van tablets en smart-tv's tot slimme keukenapparatuur: steeds meer apparaten in het huishouden zijn afhankelijk van stabiele WiFi. Maar zowel de home entertainment-setup als het thuiskantoor vergen inmiddels zoveel bandbreedte, dat veel WiFi-routers zo langzamerhand overspannen raken. Als de 4K-stream steeds buffert of hapert, de verbinding met je videocall wegvalt of online gamen door wisselende ping en lag tot frustratie leidt, dan wordt het hoog tijd voor een upgrade. De nieuwe devolo WiFi 6 Repeater 5400 is een krachtige uitbreiding voor elk soort WiFi. De repeater brengt het thuisnetwerk met snelheden tot 5400 Mbps naar alle benodigde plekken in huis en is te combineren met alle gangbare routers en apparaten.

Simpelweg meer WiFi

De WiFi 6 Repeater 5400 beschikt bovendien over een desktop-framing, waardoor hij in elke ruimte optimaal kan worden geplaatst. Met zijn klassiek witte kleur past hij in ieder interieur, maar hij kan ook als blikvanger dienen. Daarnaast beschikt de repeater over een 4x4-antenneconfiguratie die voor een stabiele WiFi-dekking in huis zorgt en moeiteloos een groot aantal apparaten tegelijk van internet voorziet.

Het mooiste is dat de installatie en configuratie geen speciale technische kennis vereisen en binnen een paar minuten zijn voltooid. Dankzij de praktische WPS-functie hoef je maar één keer op een knop te drukken, waarna de repeater de bestaande WiFi-configuratie van de router overneemt en ‘uitbreidt’ met turbosnelheid. Nadat de repeater voor het eerst is gebruikt, maken laptops, smartphones, gameconsoles en huishoudelijke apparaten dus automatisch verbinding, en meer hoeft er niet te gebeuren. Indien nodig leidt de gratis devolo Home Network-app voor iOS- en Android-smartphones je door de installatie en maakt vervolgens de configuratie mogelijk via een intuïtieve gebruikersinterface. De devolo WiFi 6 Repeater 5400 maakt je online leven zo soepel mogelijk, waarbij het niet uitmaakt of het gaat om het opzetten van een WiFi-netwerk voor gasten of het snel wijzigen van de toegangsgegevens.

Krachtige prestaties dankzij WiFi 6

Dankzij de WiFi 6-standaard profiteert geavanceerde apparatuur van een bliksemsnelle verbinding. Deze maakt gebruik van functies zoals OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access) voor hogere datasnelheden, aangezien WiFi-frequenties hierdoor efficiënter worden gebruikt. Dit is fijn voor moderne huishoudens met een toenemend aantal apparaten die gebruikmaken van internet. In normale WiFi-netwerken strijden deze apparaten om beschikbare bandbreedte, maar OFDMA maakt meer bandbreedte per datastroom mogelijk, zodat data-verslindende toepassingen niet langer onnodig worden gehinderd.

Bovendien biedt de WiFi 6-standaard een geoptimaliseerde Target Wake Time (TWT), waardoor de batterijduur van apparaten aanzienlijk wordt verlengd. TWT verlaagt het stroomverbruik, wat vooral gunstig is voor smart home-apparaten die op batterijen werken. BSS-kleuring (Basic Service Set Colouring) maakt daarnaast gelijktijdig gebruik van een WiFi-frequentieband door meerdere WiFi-hotspots mogelijk. Bijvoorbeeld in woonomgevingen zoals flatgebouwen met veel draadloze WiFi-communicatie die door elkaar loopt, kan hiermee zowel de prestaties, als de stabiliteit van de WiFi flink worden verhoogd.

Door middel van twee geïntegreerde gigabit-Ethernetpoorten verbindt de netwerk-booster niet alleen draadloze apparaten, maar ook stationaire apparaten zonder WiFi-verbinding, zoals desktopcomputers en settopboxen, met het internet. Zo is de repeater bij uitstek geschikt om een nieuw geïntegreerd thuiskantoor of multimediacentrum op topprestaties online te brengen.

Modulaire mesh-WiFi

De WiFi 6 Repeater 5400 werkt vlekkeloos samen met alle gangbare routers en de Magic-productfamilie van devolo, en kan zo een modulair opgebouwd thuisnetwerk vormen dat perfect is afgestemd op hedendaagse behoeften. Het handige daarbij is dat er tegelijkertijd een sterk mesh-WiFi-netwerk wordt opgezet waarin toegangspunten op een slimme manier samenwerken. Door middel van de modernste extra's zoals Access Point Steering en Client Steering maken mobiele apparaten zoals smartphones en tablets volledig automatisch verbinding om een devolo mesh-netwerk te vormen met de sterkste hotspot. Dit voorkomt haperingen en verbroken verbindingen, die in normale netwerken kunnen optreden wanneer gebruikers tijdens een telefoongesprek door het huis lopen.

Prijs en beschikbaarheid

De devolo WiFi 6 Repeater 5400 is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online voor een adviesprijs van € 149,90. devolo biedt drie jaar garantie.