Persberichten

Eindklant / 06.06.2023

Magic 2 LAN DINrail Starter Kit: WiFi met gigabit-snelheid overal in huis

Magic 2 LAN DINrail Starter Kit: WiFi met gigabit-snelheid overal in huis

Wat heb je aan een enorme bandbreedte en supersterke WiFi als die alleen beschikbaar is bij de router, die zich vaak ergens weggestopt in de meterkast of in een uithoek van je woonkamer bevindt? Het antwoord: weinig. Om snel internet over elke verdieping en door elke kamer te laten vloeien, is een sterk overkoepelend thuisnetwerk nodig. Dit is precies waarin devolo voorziet met de nieuwe Magic 2 LAN DINrail Starter Kit. De DINrail-module doet hierbij iets unieks: hij kan in de meterkast worden geplaatst om het internetsignaal direct in het stroomnet te voeden, waardoor de bestaande stroomleidingen in huis veranderen in krachtige netwerkkabels.

Krachtig internet van de hoofdverdeler naar elke kamer

De netwerk- en powerline-experts van devolo hebben de Magic 2 LAN DINrail-module ontwikkeld om ervoor te zorgen dat WiFi-prestaties in huis hun potentie kunnen waarmaken. De powerline-adapter wordt door een erkende elektricien direct op de stroomverdeler in de meterkast geïnstalleerd – dus precies op de plek waar in veel huishoudens de primaire internetaansluiting te vinden is. De Magic 2 LAN DINrail wordt vervolgens via een netwerkkabel met de router verbonden en op alle drie de fasen van het elektriciteitsnet aangesloten. Hierdoor kan hij nog meer bandbreedte bieden dan normale Powerline-adapters en kan hij dit naar elk afzonderlijk stopcontact in huis sturen.

Dit is waar de Magic 2 WiFi 6 in het spel komt. Deze plaats je gemakkelijk in elke kamer waar snel internet met WiFi nodig is. De krachtige Magic 2 WiFi 6-adapter plug je gewoon in een beschikbaar stopcontact, dat dankzij het ontwerp van de adapter ook te gebruiken is voor andere apparaten, en twee gigabit LAN-poorten plus WiFi 6 biedt. Zo kunnen gebruikers in hun hele huis optimaal profiteren van alle voordelen van hun breedbandverbinding.

Bijzonder groot bereik

Het Magic-netwerk van devolo heeft een bereik tot wel 500 meter, wat mogelijk is dankzij een hele reeks aan exclusieve technologieën die zijn verwerkt in de adapters. Alle devolo-adapters van de Magic 2 TV-serie maken gebruik van de nieuwste Powerline-technologie voor datatransmissie voor meer bereik, stabiliteit en een hoge overdrachtssnelheid.

Flexibele technologie voor grote en kleinere netwerken

De Magic 2 LAN DINrail moet door een erkende elektricien op het verdelingspaneel in de meterkast worden geïnstalleerd. Alle andere ‘standaard’ powerline-adapters kunnen gemakkelijk door gebruikers zelf worden geïnstalleerd: plug hem in een beschikbaar stopcontact, druk op de knop, en klaar. devolo biedt de Magic 2 LAN DINrail in combinatie met één Magic 2 WiFi 6 adapter aan als Starter Kit voor een adviesprijs van €369,90. Het devolo Powerline-netwerk kan op elk moment eenvoudig en flexibel worden uitgebreid tot maximaal acht adapters. Dat is meer dan genoeg om in elke kamer en op elke verdieping een snelle internet-hotspot te creëren. Alle Powerline-adapters hebben drie jaar fabrieksgarantie.