De beste apparatuur voor het thuiskantoor

Geef uw thuiskantoor een efficiëntieslag!

Steeds meer bedrijven geven hun werknemers de mogelijkheid om thuis te werken. De voordelen zijn legio: het scheelt reistijd en werktijd is flexibeler in te delen. Zo houden werknemers meer tijd over voor bijvoorbeeld hun kinderen of andere dingen in de privésfeer.

Maar zelfs als u niet vanuit huis werkt, is er nog steeds sprake van taken waarvoor u geconcentreerd moet kunnen werken. Denk aan de belastingaangifte, overstappen van verzekeraar, of bankzaken. Ook hiervoor moet u kunnen vertrouwen op het internet.

 

Deze adapters verbeteren uw internetverbinding voor het thuiskantoor

Zo werkt u extra efficiënt vanuit huis!

1. Werk en ontspan in verschillende ruimtes

Hoewel het verleidelijk kan zijn om vanaf uw luie stoel te werken aan projecten, zorg er toch voor dat uw werkplek en de ruimte waar u ontspant gescheiden zijn! Zo zorgt u ervoor dat u niet afgeleid raakt en dat u aan het eind van de dag kunt ontspannen in uw favoriete kamer in huis. Heeft u voor beiden maar één kamer tot uw beschikking? Gebruik dan bijvoorbeeld een kast om een scheiding aan te brengen.

2. Zorg dat uw omgeving vrij is van afleiding

Zou u op kantoor onder werktijd privételefoontjes plegen met vrienden of familie? Nee? Voorkom dit dan ook als u thuis aan het werk bent. Laat hen weten hoe laat u weer bereikbaar bent, zodat u in de tussentijd geconcentreerd te werk kunt gaan.

3. Ontwikkel werkrituelen

Vaste rituelen in uw werkprocessen helpen u in een werkmodus te komen. Denk bijvoorbeeld aan vaste procedures zoals documenten sorteren, maar ook aankleden alsof u naar werk zou gaan in plaats van de hele dag in een joggingbroek te blijven zitten.

4. Houd vaste werktijden en pauzes aan

Hoewel thuiswerken mogelijkheden biedt voor de balans tussen werk en privé, zorgt u er toch best voor dat u thuis ongeveer dezelfde werktijden aanhoudt als op kantoor. Zorg er ook voor dat u regelmatig pauze neemt om het energiepeil hoog te houden.

5. Organiseer uw communicatiemiddelen

Door al die e-mails, telefoontjes, smartphoneberichten en andere communicatiemiddelen kunt u weleens de draad kwijtraken. Bepaal welke middelen u het belangrijkst vindt en welke u voor werk wilt gebruiken, en creëer een structuur die bepaalt welk middel het best is voor welke soort communicatie.

6. Zorg voor stabiele technische omstandigheden

Niets stoort de concentratie zo erg als ongevraagde onderbrekingen. Vooral trage computers en een onstabiele internetverbinding zijn erg vervelend. Zorg ervoor dat al deze zaken optimaal werken, zodat u geen energie meer hoeft te steken in het oplossen van dit soort problemen.

U wilt thuiswerken, maar beschikt op uw werkplek nog niet over betrouwbaar internet?

Weet dan dat devolo dLAN-adapters are zeer geschikt zijn om uw apparaten aan te sluiten op het netwerk.

Met dLAN, ook wel Powerline genoemd, vindt dataoverdracht plaats via adapters in het stopcontact over het elektriciteitsnetwerk in huis. Zo kunnen dataoverdrachtssnelheden van wel 1.200 Mbps gehaald worden, op afstanden tot 300 meter.

 

Het netwerk op basis van de elektriciteitskabels is heel eenvoudig te installeren, zonder dat hier specialistische kennis voor nodig is.


Powerline-adapters van devolo zijn verkrijgbaar met of zonder WiFi.

Hiermee zijn al uw apparaten in het netwerk te integreren, zelfs als ze geen ethernetaansluiting hebben, zoals smartphones, tablets en sommige laptops. devolo biedt een breed scala aan adapters, van de aantrekkelijk geprijsde devolo Magic 1 Starter Kit voor beginners tot professionele apparatuur voor thuisnetwerken.

 

Lees meer


We raden een WiFi-verbinding aan voor de volgende thuiskantoorapparaten:

Het draadloze netwerk, oftewel WiFi, is met name geschikt voor het verbinden van netwerk-geschikte apparaten zonder ethernet-aansluiting. WiFi is ook perfect voor de overdracht van kleine hoeveelheden data.

 • Smartphones

  Tablets

  Laptops of notebooks


We raden een LAN-verbinding aan voor de volgende thuiskantoorapparaten:

Wanneer grote hoeveelheden data worden overgedragen, bijvoorbeeld:

 

 • Van de netwerkopslag
 • Naar de pc
 • Naar de printer

Wanneer grote dataoverdrachtssnelheden, die WiFi vaak niet kan leveren, beter zijn. In dit geval is overdracht via de kabel meer geschikt.


Onze productaanbevelingen voor u

devolo GigaGatedevolo GigaGate

devolo GigaGate

Starter Kit
 • 2 apparaten (1 Base, 1 Satellite)
 • Tot max 2000 Mbps via WiFi
 • 1 Gigabit, 4 Fast Ethernet poort
199,90

incl. btw.

dLAN® 550 duo+ PowerlinedLAN® 550 duo+ Powerline

dLAN® 550 duo+ Powerline

Starter Kit
 • Adapter-set voor de opbouw van uw dLAN Powerline-netwerk met 2 adapters
 • Verbindingen tot wel 500 Mbps
 • 2 geïntegreerde Fast-Ethernet-aansluitingen, geïntegreerd stopcontact
89,90

incl. btw.

dLAN® 550 WiFi PowerlinedLAN® 550 WiFi Powerline

dLAN® 550 WiFi Powerline

Starter Kit
 • Adapter-set voor de opbouw van uw dLAN Powerline-netwerk met 2 adapters
 • Verbindingen tot wel 500 Mbps
 • 1 geïntegreerde Fast Ethernet LAN-aansluiting, compact design
129,90

incl. btw.

Meer weten over toepassingen als gamen, streamen, en WiFi gebruiken in de keuken?
Lees onze toepassingsgids voor tips en productaanbevelingen

 


Naar het toepassingsoverzicht